30.7.2016

MÖKKILOMA MÄNTYKALLIOSSA

Järvestä saunaan juoksemista, grillissä tuoksuvia herkkuja, porealtaassa rentoutumista, joogaa auringonlaskun aikaan, peilityyntä järvimaisemaa, pitkiä yöunia pehmeissä lakanoissa... Muun muassa näistä päästiin nauttimaan viikonlopun mittaisella lomalla kauniissa Mäntykallion mökissä keskellä erämaata, Mänttä-Vilppulassa.  


Mäntykallio on yksi Mäntän Klubin majoituskohteista ja tarjoaa kunnon luksuselämyksen luonnon helmassa. Mökistä ja sen pihapiiristä löytyi aivan kaikki, mitä toivoa saattoi. Päärakennuksessa oli kolme makuuhuonetta, keittiö, olohuone, suuri ruokailutila ja kylpyhuone. Mökki oli uudehko ja sisustettu ihanasti vaaleilla, luonnon läheisillä sävyillä. Alakerrasta pääsi koko mökin ympäröivälle terassille ja sieltä portaita pitkin alas rantaan. Rannasta löytyi samaa luksusteemaa jatkava saunamökki ja ulkoporeallas. Laiturilta avautui uskomattoman kauniit maisemat alas järvelle, joita kelpasi ihmetellä porealtaasta käsin.


Ensimmäisenä aamuna touhusin keittiössä poikaystävän vielä nukkuessa ja laitoin meille aamupalaa. Aamiaisen valmistaminen on tosi mieluista puuhaa kiireettöminä aamuina, kun uunista leijailee croissanttien tuoksu ja kahvinkeitin porisee taustalla... Ja ihana kattaa välillä muuallekin kuin oman pöydän ääreen.


Aamiaisen jälkeen meitä odotti saunan lämpimät löylyt ja porealtaassa rentoutuminen. Talviturkki tuli myös heitettyä, vaikka aluksi vannoin etten kasta järveen kuin korkeintaan varpaani. Lopulta innostuin jopa hyppimään laiturilta veteen!


Mökkielämään kuuluu olennaisesti myös grillaaminen, joten valmistettiin pöytä täyteen herkullisia ruokia. Toisena iltana tehtiin grillissä mehevät mustapapupihvit ja kunnon hampparit ristikkoperunoiden kera. Taidettiin kaupassa ostoskärryn täyttyessä yliarvioida tarvittava määrä ruokaa kahdelle ihmiselle viikonlopuksi. Pahempi olis tietysti ollut jos ruoka olis loppunut kesken..


Mökillä on hyvää aikaa lukea, joten tässä yksi kirjavinkki. Sinkkublogista tunnetun Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä on ihan hillittömän hauska ja se tekisi mieli ahmia yhdeltä istumalta. Kunnon aivot narikkaan - lukuelämys. Myös Kotiblogit-lehti oli mielenkiintoista ja inspiroivaa luettavaa.


Sunnuntaiaamuna minä sain nukkua pitkään ja poikaystävä puolestaan yllätti tuomalla aamupalaa sänkyyn. Oli lettuja ja vasta poimittuja mustikoita, nam! 


Mäntykalliossa olisi helposti viihtynyt vaikka viikonkin. Talvellakin riittää varmasti tekemistä, joten toivottavasti päästään mökkeilemään Mäntykallioon vielä uudestaankin. Lisätietoa ja hinnasto löytyy täältä. 

M

4 kommenttia:

  1. Eikä, tuo mökki näyttää ihan unelmalta ♥ Niin kaunis tuo sisustus ja koko sävymaailma :) Teillä on ollut kyllä ihanan rentouttavan kuuloinen viikonloppu tuolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla niin nautti olostaan <3 Mökki oli kyllä kaunis ja tunnelmallinen :)

      Poista
    2. Tuolla niin nautti olostaan <3 Mökki oli kyllä kaunis ja tunnelmallinen :)

      Poista
  2. Vitsi tää oli kiva postaus! :) Ja pakko kompata Tuulia että toi mökki oli kyllä upean näköinen 8) kyllä tuolla kelpaisi oleskella vähän pidemmänkin aikaa :D!

    VastaaPoista