9.1.2015

Raakasuklaan valmistus

Sain joululahjaksi CocoVin raakasuklaan valmistuspaketin ja eilen vapaapäivän kunniaksi pääsin ensimmäistä kertaa testailemaan raakasuklaan tekemistä itse. Raakasuklaata oon kyllä syöny monet kerrat valmiiden patukoiden muodossa, mutta nyt pääsin itse näkemään, että mitä kaikkea tähän monien ylistämään herkkuun oikeasti laitetaan. Raakasuklaan terveellisyyshän perustuu siihen, ettei ainesosia missään vaiheessa normaalien suklaiden tapaan kuumenneta korkeissa lämpötiloissa, jolloin kaikki arvokkaat ravinteet säilyvät. 


Pakkaus sisälsi purkin neitsytkookosöljyä ja agavesiirappia, gojimarjoja, muotit sekä pussin, johon oli valmiiksi annosteltu kylmäpuristettu kaakaovoi, lucumajauhe, raakakaakaojauhe, maca ja kalaharin suola. Mitä nää tälläset aineet sitten oikein on ja mikä tekee raakasuklaasta niin terveellisen? Neitsytkookosöljy sisältää hyviä rasvahappoja ja agavesiirapin matala glykeeminen indeksi ei nosta verensokeria korkeaksi, minkä lisäksi se sisältää myös hiven- ja kivennäisaineita. Raakakaakaossa on yli 1200 aktiivista ainesosaa ja valtava määrä antioksidantteja. Jos raakakaakaota vertaa esimerkiksi antioksidanttipitoisena pidettyyn mustikkaan, niin mustikka sisältää vain kymmenesosan raakakaakaon sisältämästä antioksidanttien määrästä. Lisäksi siinä on paljon magnesiumia, rautaa, kromia ja sinkkiä ja myös mielihyvää lisääviä ainesosia, jotka vaikuttaa esimerkiksi serotoniinin ja dopamiinin tuotantoon!

Lucuma on trooppinen hedelmä, joka sisältää runsaasti beetakaroteenia, B-vitamiineja ja rautaa. Makean kermaisena hedelmänä se tuo raakasuklaaseen myös makua ja täyteläisyyttä. Macajauhe valmistetaan yhden maailman ravintorikkaimman kasvin juuresta ja se sisältää paljon aminohappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Kalaharin suola kerätään samannimisestä autiomaasta, se on noin 280 miljoonaa vuotta vanhaa ja sisältää 84 eri mineraalia ja vitamiinia. Gojimarja ei varmaan edes esittelyjä enää kaipaa, sillä se tunnetaan jo kunnon supermarjana. Näillä tiedoilla sain ainakin itseni vakuutettua siitä, miksi tätä suklaata voi popsia huoletta ;)


Sitten itse valmistukseen! Ensin neitsytkookosöljy lämmitetään lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi (muuttuu läpinäkyväksi). Tämän jälkeen öljy ja agavesiirappi lisätään kulhoon, joka laitetaan isomman, lämmintä vettä sisältävän kulhon sisään eli vesihauteeseen. Muut ainesosat sisältävä pussi ja gojimarjat sekoitetaan joukkoon ja sekoitetaan kunnes seos on tasaista. Tähän vaiheeseen voi mennä useampi minuutti sekoitellessa, jotta pienimmätkin kaakaovoin muruset sulavat joukkoon. Kun seos on tasaista ja juoksevaa, annostellaan se muotteihin.


Pakkauksessa tulee valmiit muotit, mutta itse käytin niiden lisäksi myös oikeaa suklaamuottia, jolla sai aikaan kivat kuviot. Sitten vaan muotit jääkaappiin ja odottelemaan raakasuklaan jähmettymistä. Niin helppoa ja yksinkertaista!


Kun raakasuklaa on jähmettynyt jääkaapissa, voi sen irroittaa muoteista, mutta suklaa kannattaa silti säilyttää jääkaapissa. Suklaasta tuli ihanan kiiltävää eikä makukaan jääny ulkonäölle kakkoseksi! Niin hyvää ja täyteläistä tavaraa että pari palaa riittää hyvin tyydyttämään suklaanhimon. Paketista tuli suklaata n. 400g eli useamman päivän joutuu jääkaapilla ravaamaan :D


Teen raakasuklaata varmasti vielä toisenkin kerran, sen verran hyvää (ja tietty terveellistä) siitä tuli!

M

32 kommenttia:

  1. namm näyttää niin herkulliselta !! mun on saatava testattava tuota !!<3

    VastaaPoista
  2. Oii nammm <33 pitäs kyllä ehdottomasti testata <33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♥ Kantsii kyllä testata, ois itekin pitäny jo aikasemmin! :D

      Poista
  3. Oi namnamnam!! Näyttää niin herkulta ja ihanalla muotilla oot noi viel tehny <3 Pitää itekin joku päivä toi valmistuspaketti käyttää :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo halusin panostaa myös tohon ulkonäköön nii piti hakee erillinen muotti vielä haha ;D Nams ♥

      Poista
  4. Nam<3 Tätä täytyy kyllä joskus testata! Oon nimittäin niin monta kertaa meinannut, mutta jos nyt vihdoin :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollu sama että on monta kertaa pitäny, mutta nyt kun sain ton paketin niin vihdoin sain aikaseks :) Tuli kyllä niin hyvää ♥

      Poista
  5. Vau! Maku on varmasti mitä maistuvin, mutta pakko sanoa että ulkonäöltäänkin niin kauniita<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! <3 Kovasti yritin siihenkin panostaa ;)

      Poista
  6. Nam, niin hyvännäkösiä ja toi valmistuspaketti kuulostaa tosi kätsyltä! ♥ Pari kertaa oon tehnyt kotona kookosöljystä ja Puhdistamon suklaapakkauksesesta ja hyvää on ollut sekin, viime tekokerrasta tosin on vierähtänyt jo ihan liikaa aikaa, täytyypä kokeilla taas joku päivä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ton paketin avulla oli tosi helppo tehdä! :) seuraavaks täytyykin sitten opetella tekemään ihan alusta asti, en usko että sekään voi kovin vaikeeta olla :)

      Poista
  7. oon jo niin monen blogista lueskellut tuosta raakasuklaasta, että pitäisiköhän itsekin uskaltautua jo yrittämään sen vamistusta! :D hyvältä näyttää<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli sama juttu että en vaan saanu aikaseks! :D mutta kyllä kannatti <3

      Poista
  8. Näyttää niiin herkulliselta! <3 Täytyy kyllä testailla noita joskus :)

    VastaaPoista
  9. Näyttää hyvältä :) Mä voitin ennen joulua tollasen raakasuklaan valmistuspaketin yhdestä arvonnasta, innolla odotin että se saapuu, haluan päästä jo testailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai voitit, vähänkö kiva! :)) toivotaan että pian <3

      Poista
  10. mä kun tein noita niin hyi helvetti! :D en tykkää kokookoksesta yhtään ja oli ihan hirveen rasvasia ja yyh.. syön mielummin normisuklaata x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa voi ei, no kaikilla on niin erilainen maku! :D musta noissa ei taas maistunu kookos ollenkaan :)

      Poista
  11. Nam kuinka herkullisen näköistä. Täytyy iteki päästä kokeilemaan noiden tekemistä:)
    http://viiviviljaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  12. Naamm!! <3 Kuola valuu pitkin poskia, näyttää niin hyvältä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihana ♥ Mäkin oon kyllä nyt kuolannu tota kun en pariin päivään oo kotona ja ne odottaa mua jääkaapissa :D

      Poista
  13. Tää tuli kyllä tarpeeseen, ite oon miettiny raakasuklaan valmistusta jo kauan, mutta nyt vois olla ajankohtaista kun pitää tota herkuttelua vähentää! Näyttää kyllä mielettömän hyviltä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla!! Mulla on sama että herkut saa jäädä vähemmälle, mutta tätä voi kyllä syödä pari palaa päivässä ihan hyvin :)

      Poista
  14. Oi maiii, noi näyttää ihan mielettömän hyville!<3 Miten ne kiiltääkin vielä tollain houkuttelevasti "ota mut" 8)

    VastaaPoista