13.7.2015

Gluteeniton siemenleipä ja kirsikkasmoothie

Maanantaiaamu alkoi ihanasti, mutta varsin erikoisella tavalla. Mun asunnon täytti nimittäin vastaleivotun leivän tuoksu jo ennen kahdeksaa. Olin ennen iltakukkuja, mutta nykyään tykkään paljon enemmän hitaista aamuista. Perus aamupalaksi oon syönyt jo pitkään kaurapuuroa, koska tavallisesta leivästä saan aina mahan kipeäksi. Oli siis aika luksusta saadakin lämmintä leipää, jonka syömisestä ei jäänytkään turvonnutta vatsaa ja väsynyttä oloa. Tämän vatsaa hellivän herkkuleivän reseptin bongasin jostain ulkolaisesta blogista, jonka nimeä en kyllä enää muista. Suomensin sen itselleni paperille, joten voin jakaa sen täällä teillekin, sillä tämä todellakin on testauksen arvoinen :)


Siemenleipä (gluteeniton, vegaani)

100 g auringonkukansiemeniä
100 g pellavansiemenrouhetta
2 rkl chian siemeniä
50 g kurpitsansiemeniä
150 g kaurahiutaleita
2 rkl psylliumia
1-2 tl himalajan suolaa
3 rkl öljyä
4 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niiden joukkoon vesi ja öljy. Painele taikina voideltuun leipävuokaan ja anna sen levätä huoneenlämmössä muutama tunti tai mieluiten yön yli (kuten itse tein). Paista leipää 175 asteisen uunin alatasolla ensin 20 minuuttia, jonka jälkeen irrota leipä varovasti vuuasta ja jatka paistamista pelkällä ritilällä noin puoli tuntia. Leikkaa viipaleiksi hieman jäähtyneenä. 


Toinen tämän hetken ruokasuosikeista on tuoreet kirsikat. Oikein yllätyin niiden makeudesta, sillä tähän asti oon törmännyt vaan erittäin happamiin yksilöihin ja sokeriliemikirsikoita lukuunottamatta en oo edes tykännyt niistä. Mutta nyt rakastuin!


Makea kirsikkasmoothie

Pari kourallista tuoreita kirsikoita
2 dl Alpron mantelijugurttia
2 dl soijamaitoa
( proteiinijauhetta)

Poista kirsikoista kannat ja kivet. Sekoita kirsikat ja muut ainekset blenderissä ja herkuttele.


Päivällä menin käymään poliisilaitoksella passiin liittyvissä asioissa ja yllättäen siellä oli vuoronumerolla kahden tunnin jonotusaika.. Ajattelin käydä pikaisesti kiertämässä pari kauppaa ja mennä sitten takaisin, mutta shoppailinkin sitten vahingossa viisi tuntia! Tais poliisiasemakin sulkea ovensa jo sillä välin kun meitsi veti päällensä festariasuvaihtoehtoja sovituskopeissa. Sitä "the asua" en löytänyt, mutta eiköhän muutamista tekemistäni ostoksista ja vaatetangolla jo valmiiksi roikkuvista kappaleista jotain kivaa kehitellä viikonlopun Ilosaarirockiin!

Shoppailun aikana tuli ihan huomaamatta armoton nälkä ja aloin himoita aamulla leivottua leipää juustolla. Juustolla?? Minä joka vielä viime vuonna kuvittelin, etten pysty elämään ilman juustoa, olin selvinnyt jo yli puoli vuotta ilman yhtäkään mielitekoa. No nyt se sitten tuli ja sitä oli saatava. Suunnaksi siis Runsaudensarvi ne paljon kehutut Violife-pakkaukset silmissä kiiluen. Violife on varmaan monille sekasyöjille ihan tuntematon, mutta se on siis täysin kasvipohjaista juustoa, joka todella maistuu, näyttää ja tuntuu juustolta! Olinko pikkuisen innoissani asetellessani tuota leivän päälle ja ai että se olikin kaiken hypetyksen arvoista. Nyt malttamattomana nukkumaan huomista aamupalaa odotellen.

M

8 kommenttia:

  1. Katsoin jo aamulla kuola poskella tuota leipä/kirsikka-komboa Instagramissa. Nam! Suurin mielihalu koko kesänä on ollut tuoreet kirsikat. Ne on ollut jotenkin tosi makeita ja maukkaita tänä kesänä! Vaikka rakastan niitä ihan tuollaisenaan, kuulostaa tuo smoothie kokeilemisen arvoiselta, samoin leipä! Kiitos resepteistä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä niin hyviä just tähän alkaan! Pitääkin hakee niitä taas lisää <3 Olepas hyvä! :))

      Poista
  2. Kuulostaapa hyvältä tuo leipäohje, pitääkin ehkä kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkäsin kyllä tosi paljon, lämpösenä varsinkin <3

      Poista
  3. Voi että, mäkin kamppailen aina ton kanssa, et masu tulee kipeeks leivästä.. Gluteenittomastakin :( Pakko kokeilla kummiskin tota, näyttää tosi herkulliselle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih se on niin tyhmää :( Mulla tulee kans semmosista kaupan gluteenittomista mutta tostapa ei tullut :)

      Poista
  4. Molemmat reseptit näyttää niin hyvälle ja ahh nä voisin syödä kirsikoita paljaaltaa vaikka kuinka paljon, jopa niitä säilykekirsikoita. ;D enpä ookkaa kuullu tuollaisesta juustosta mut jos ois joku tilaisuus nii maistasin. Kuulostaa mielenkiintoselle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo ne säilykekirsikat vasta hyvii onkin!! ;D Oispa aina kesä niin sais tuoreitakin <3 Joo tuo juusto oli kyllä tosi positiivinen ylläri! :)

      Poista