12.10.2015

Kaupunkiloma Budapestissä

Viime postauksesta on vähän vierähtänyt aikaa, mutta toivottavasti siellä on vielä edes joku! :D En halunnu kesällä avata konetta muuhun kun Spotifyn kuunteluun ja sitten tää bloggaaminen vaan jotenkin jäi. No ehkä pikku tauko teki ihan hyvää, koska kesällä koin vaikka mitä ihanaa kun ei tarvinnu elää kaikkea kameran linssin läpi. Mutta nyt alkoi taas bloggaaminen houkutella joten täällä sitä ollaan. Mun on monta kertaa tehnyt mieli tulla kirjoittamaan tänne, mutta sitten oon aina viime hetkellä perääntyny enkä oikeastaan edes tiedä että miksi. Täähän on jo pitkään ollu mulle rakas harrastus, niin miksi se sitten tuntui niin ikävältä. Joku kanssabloggaaja ehkä ymmärtää mitä meinaan? Mutta joka tapauksessa nyt tuntuu taas luonnolliselta kuvata ja kirjoittaa ja ihan sellanen fiilis, ettei mitään taukoa olis ollutkaan.. :)

Oltiin äitin kanssa muutama viikko sitten lomalla Budapestissä. Tykkäsin Budapestistä paljon ja meidän neljän päivän reissun aikana kerkesi nähdä kaupunkia jo tosi hyvin. Säätkin oli vielä syyskuun lopussa ihanat, aurinkoa ja lämpöä +25! Käytiin kattomassa nähtävyyksiä, shoppailtiin, kierreltiin söpöjä vanhoja katuja ja syötiin sairaan hyvää vegaaniruokaa. Voin tehdä niistä vegepaikoista erillisen postauksen, koska tästä tulis muuten ihan kilometrien pitunen :D


Citadella hill oli ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka, koska sieltä näki koko Budapestin ja keskellä virtaavan Tonavan. Ajettiin sinne hotellilta taksilla, koska se oli sen verran korkealla, että kiipeäminen ois ollu aika tuskaa. Alas tultiin sitten kävellen sellaista puistoa pitkin, jonka keskellä mutkitteli kävelyteitä takasin kohti kaupunkia.


Shoppailtavaakin Budapestin kokosessa kaupungissa riitti ihan loputtomiin. Käytiin West End -nimisessä ostoskeskuksessa, joka oli ihan valtava ja sieltä löytyi esim. Zara, Bershka, Pull and Bear, H&M yms muita isoja brändejä. Keskustassa taas oli Váci utca -ostoskatu, jonka varrelta löytyi myös tosi paljon shoppailtavaa. Mun saalis oli kaks takkia, kahdet kengät, paitoja, huivi ja urheiluvaatteita. Ostin myös meikkejä, kosmetiikkaa ja hiusvärin, koska ne oli ihan murto-osa Suomen hinnoista ja matkalaukus oli hyvin tilaa :) Budapestissä on myös tosi monta isoa kauppahallia, joista saa ostettua tuoretta ruokaa ja hinnatkin on tosi edulliset. Varsinkin hedelmä- ja vihannestiskejä oli ihan lopputtomiin, kunnon vegan heaven :D


Muita nähtävyyksiä mitä käytiin kattomassa oli Kuninkaanlinna, Kalastajan linnake ja parlamenttitalo. Budapestissä on niin paljon upeita vanhoja rakennuksia, että minne tahansa kattoo niin näkee kaikkea kaunista. Talot on älyttömän koristeellisia ja talojen parvekkeita koristaa söpöt kukkaset. Pisti vaan mietityttään että miten joskus kauan sitten on pystytty tollasia rakentamaan..


Ei muuten tarvii seuraavaakaan reissua odotella enää kauaa, sillä muutaman viikon päästä kutsuu Wien ja Anniina

M

12 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja kuulostaa muutenkin olleen huippu reissu ^_^ Ja pidähän hauskaa Wienissä! Itellä vähän samanlaiset reissutunnelmat, kun just kotiuduin Brysselistä ja viikon lopulla vuorossa Pariisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! ♥ Oi Bryssel ja Pariisi kuulostaa myös tosi ihanilta! Nautihan säkin tulevasta reissusta :))

      Poista
  2. Onpa kiva kuulla siusta pitkästä aikaa - ja ymmärrän täysin tuon blogihiljaisuuden, välillä vain tulee sellaisia tunnetiloja kun postaaminen ei vaan jostain syystä innosta. Ah mitä kuvia olet räpsinyt tuolta Budapestista <3 Tekisi mieli lähteä vielä nyt loppuvuodesta jollekin pienelle kaupunkilomalle, ja Budapest voisi olla yksi hyvä vaihtoehto! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt onneksi löytyy taas uutta innostusta! :) Budapest oli kyllä tosi ihana ja kaunis kaupunki, jossa riittää nähtävää, suosittelen! Sinne saa halvat lennot ja myös ruoka on siel ihan superhalpaa :))

      Poista
  3. Upeita kuvia! Kauniin näköinen paikka :)

    VastaaPoista
  4. Not sure if Budapest is more beautiful or you 😄😄

    VastaaPoista
  5. Ihana postaus pitkästä aikaa! Ollaan suuntaamassa Budapestiin parin viikon päästä, joten odotan innolla postausta vegeruokaravintoloista. Osaatko sanoa miten hyvin kaupungissa on tarjolla gluteenitonta ruokaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit! ♥ Mun mielestä näin aika monessa noista vegepaikoista myös gluteenittomia vaihtoehtoja, eli eiköhän niitäkin löydy ihan hyvin :) Muutenkin siellä oli aika paljon just kaikkia "terveellisempiä" ruokapaikkoja, eli oon aika varma että niissä ainakin on erityisruokavaliotkin huomioitu :)

      Poista
  6. Noi housut!!! Ihanat! Mistä ne on :)?

    VastaaPoista
  7. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa ja hei kivoja reissukuvia. :)

    VastaaPoista