13.3.2016

Hiusrutiinit ja uusi suoristusrauta

Oon jo monta vuotta ajatellut aina talvisin, että viimeistään loppukesästä mulla on ihanan pitkät ja vaaleat, auringonraidoittamat kutrit, jotka näyttää ihan täydellisiltä ruskettunutta ihoa vasten. Näin ei kuitenkaan ole ikinä tapahtunut, koska oon aina onnistunut pilaamaan omat hiukset blondaamalla ja käsittelemällä niitä huolimattomasti kuumilla raudoilla. Hiusten latvat on siis katkeilleet aina sitä mukaa, kun ne on juuresta kasvaneet ja pituus on pysynyt samana vuodesta toiseen. Mun hius on myös luonnostaan hieman kihara, joten suoristusraudan käyttö kuuluu poikkeuksetta hiusrutiineihin.

Joskus puolitoista vuotta sitten tajusin, että superblondista väristä ja hiustenpidennyksistä on luovuttava, jos haluaa omista hiuksista pitkät ja terveen näköiset. Sen jälkeen oonkin laittanut hiuksiin ainoastaan vaaleita raitoja. Yhden kerran tein poikkeuksen, ja levitin värin lopuksi koko tukkaan ja viisi minuuttia riittikin sitten pilaamaan monen kuukauden kasvatuksen. Silloin kyllä harmitti. Tästä huolimatta mun hiukset voi tällä hetkellä varmaan paremmin kun ikinä, ja on entiseen verrattuna paljon paksummat ja elinvoimaisemmat. Oman lisäbuustinsa hiustenkasvatukseen on tuonut vegaaninen ruokavalio, jonka myötä oon huomannut positiivisen muutoksen kasvunopeudessa.


Sain tilata yhteistyön kautta Irresistible Me -nettikaupasta uuden suoristusraudan. Ihastuinkin tähän Tourmaline flat iron -suoristusrautaan jo heti ensimmäisellä käyttökerralla. Rauta kuumenee ihan supernopeasti ja lämpötilan voi itse säätää omille hiuksille sopivaksi. Rauta on pinnoitettu turmaliinilla, joka tuottaa ioneita kuumentuessaan jopa kuusi kertaa enemmän kuin tavalliset keraamiset raudat. Ionit ikäänkuin sinetöivät hiuksen pinnan jättäen sisäänsä hiusten luonnolliset öljyt ja kosteuden. Turmaliinipinnoite nopeuttaa myös suoristamista ja antaa pitkäkestoisemman tuloksen, joten myös hiukset säästyvät vähemmällä lämpökäsittelyllä. Tämä on siis oikeasti älyrauta!

Omat hiukseni kihartuvat yleensä tosi nopeasti heti suoristamisen jälkeen, mutta tän suoristusraudan jäljiltä hiukset pysyi suorina ja tuntui huomattavasti sileimmiltä ja jotenkin helpommilta koko päivän. Ennen tätä suoristusrautojen pinnoitteiden vaikutus hiusten kuntoon ei ollut käynyt mielessäkään, joten vanha rauta sai kyllä heti väistyä laadukkaamman tieltä!


Tässä on vielä before ja after -kuvat uuden suoristusraudan käytöstä. Rauta suoristaa hiukset jo parilla vedolla ja tekee niistä todella pehmeät. Latvat on sen verran kuivat, että niiden silottamiseen ei tämä rautakaan pysty. Ainoa pelastus noille latvoille taitaa siis olla parturisakset! 


Tässä vielä kymmenen hyväksi todettua vinkkiä hiustenkasvatukseen ja -hoitoon:

1. Käytä aina lämpösuojaa ennen kuumia rautoja tai hiustenkuivaajaa.
2. Anna hiusten kuivua luonnollisesti aina kuin mahdollista.
2. Peseminen kuivattaa hiuksia, joten pesuväliä kannattaa pidentää käyttämällä kuivashampoota. Jos haluaa panostaa, niin suosittelen Paul Mitchellin Dry wash -kuivashampoota. Hiukset tuntuu ihan erilaisilta kuin vaikka perus Batisten jälkeen. Niistä tulee siis oikeasti puhtaat!
4. Hoitoaineen voi laittaa ennen pesua kuiviin hiuksiin, jolloin se vaikuttaa paljon tehokkaammin ja kosteuttaa paremmin.
5. Puhelinlankaponnarit on hiuksille hellävaraisempia kuin tavalliset kuminauhapompulat.
6. Käytä hiusöljyä päivittäin. Myös kookosöljy toimii tosi hyvin! Sen voi jättää yöksi hiuksiin ja pestä pois aamulla.
7. Vaihda laadukkaaseen, ammattitason suoristusrautaan/kihartimeen, jossa lämpötilan voi säätää itse.
8. Vältä hiusten blondaamista. Itse laitan nykyään vain raitoja päällimmäisiin hiuksiin ja alemmissa kerroksissa pidän omaa luonnollista väriä. Kampaajalla värjätessä kannattaa aina ottaa Olaplex-käsittely värjäyksen yhteydessä.
9. Tasoista latvat säännöllisin väliajoin.
10. Hiustenkasvuun vaikuttaa oleellisesti myös ruokavalio. Syö siis monipuolisesti ja terveellisesti ja kiinnitä huomiota etenkin hyvien rasvojen, a, b ja c-vitamiinien ja sinkin saantiin.


Mun hiustenkasvatusprojetki on vielä aika alussa, koska oon vasta nyt päässyt jyvälle tästä hommasta. Voidaan siis vaikka loppukesästä katsoa, mikä tilanne on silloin :)

Onko teillä jotain hyväksi koettuja vinkkejä hiustenhoitoon?

M

8 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä tosi kivan väriset hiukset ja toi rauta kuullostaa aika hyvältä. Itse käytän rautaa niin vähän ja muutenkin mun hiukset on sen verran kovaa tekoa ettei ne vähästä säikähä niin en oo alkanu hirveesti panostaa siihen rautaan. Mutta ei tuommonen varmasti pahaksi ois. :) Mulla ei oo kyllä mittää hiustenhoitoon mitään vinkkejä ku oon itekki niin huono pitämään hiuksista huolta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo se kyllä vaikuttaa tosi paljon jos on luonnostaan vahvat hiukset! Mulla on just toisinpäin, joten pakko koittaa hoitaa mahdollisimman hyvin :D Katsotaan miten tää projekti tästä etenee :D

   Poista
 2. Olipa kiva postaus Minna! :) Ja tuo suoristusrauta vaikuttaa oikeasti hyvältä ♥ Itse olen huomannut myös, miten hiusteni kunto on kärsinyt kaikesta raidoittamisesta ja vaalentamisesta, vaikken täysin blondi olekaan. Yritän käyttää aina rakennepaikkaavia ja kosteuttavia hiustuotteita, mutta kyllä ne latvat aina alkaa hapsottaa uudelleen, varsinkin kun itsellänikin suoristusrauta on lähes päivittäisessä käytössä.. Olisi ihanaa jos omat hiukset näyttäisivät hyviltä tekemättä mitään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit! :) Joo se vaalentaminen edes raitojen muodossa ei tee kyllä hyvää :/ Voi kun olis niin vaaleat hiukset, että ei tarvitsis vaalentaa ollenkaan! Pitäisi itsekin etsiä jotkut hyvät shampoo ja hoitoaine, mitkä paikkaisi noita vaurioita vähän tehokkaammin. Hiusöljy tepsii kyllä tosi hyvin etenkin latvoihin :)

   Poista
 3. Kannattaa kokeilla simin tuotteita, heillä on tosi hyviä hiusten lähtöön tarkoitettuja ja itse oon ainakin huomannut tukan tuuheentuvan silmissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei kiitos vinkistä, pitääpä ottaa niistä tuotteista tarkemmin selvää :)

   Poista
 4. Mä oon koittanut kasvattaa ties kuinka kauan omaa tukkaani, mutta tuntuu että se ei vaan kasva sitten millään!:D Jonkun aikaa oon vedellyt myös biotiinitabletteja jos ne vaikka tepsis. Tässä postauksessa tulikin mulle muutamia ihan uusia vinkkejä hiustenkasvatukseen, kiitos!:)

  http://elli-amanda.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel you!! :D Miten se onkaan niin vaikeaa.. Kun sitten joillain taas on kasvaa hiukset sellaista vauhtia että huh! Nyt täytyy vaan toivoa että parempi hoitaminen tuottaisi tulosta :)

   Poista