23.6.2016

VEGAANIEN PIKNIK + VALKOSUKLAAMUTAKAKKU


Vihdoin ehdin tulla tännekin kertomaan meidän viime viikkoisesta vegaanipiknikistä. Meitä siis kookontui 11 vegaanibloggaria/somevaikuttajaa Life by Vegan –blogin ihanan Annukan järjestämälle piknikille. Koska Suomen kesä osaa aina yllättää, pidettiin piknik suosiolla sisätiloissa Vienan kotona. Herkuteltiin eläinystävällisesti ja tutustuttiin toisiimme. Kaikki toivat piknikpöytään mitä erilaisempia vegaanisia herkkuja, joita oli mahtava päästä maistelemaan mahan täydeltä. Pöytään oli katettu perunasalaattia, suolaista piirakkaa, marjacrumblea, juustoja ja leikkeleitä, hedelmiä, suklaita, pähkinöitä, snickers-paloja, erilaisia raakapaloja, maapähkinävoilla täytettyjä taateleita ja karkkeja. Itse leivoin valkosuklaamutakakun, jonka päälle kasasin vielä reilusti mansikoita. Piknikherkut sponssasi Ekokauppa Ekolo ja juomapuolesta vastasi Wostok Suomi.


Mukana piknikillä olivat siis Annukka, Ona, Viena, Nonnis, Minni, Paju, Emma, Miia, Tiina ja Nina. Tunnelma oli ihanan lämmin ja oli helppoa olla ihmisten seurassa, jotka ajattelevat eläimistä ja ympäristöstä samalla tavalla kuin itsekin. Kerrankin ei tarvinnut puolustella omia näkemyksiään ja sai rauhassa jutella veganismin mahtavuudesta. Tällaisina hetkinä tajuaa, kuinka rankkaa ainoana vegaanina eläminen omassa lähipiirissä oikeasti onkaan!


Vegaaninen valkosuklaamutakakku oli pyörinyt mielessä jo pitkään, mutta reseptiä ei tuntunut löytyvän mistään. Senpä vuoksi ryhdyin itse testailemaan sopivia kakkuaineksia ja yllättäen ensimmäisellä yrittämällä syntyikin jotain mielettömän hyvää! Kakku teki piknikillä kauppansa, joten haluan jakaa reseptin kaikille herkkusuille tännekin. Tämä kakku sopii ihanasti kesään ja sen ehtii leipoa vielä vaikka juhannukseksi!


Valkosuklaamutakakku (vegaaninen)

2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa*
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1,5 dl vegaanista margariinia sulatettuna
2,5 dl mantelimaitoa (Provamel*)
1-2 rkl etikkaa
150 g vegaanista valkosuklaata (iChoc*)
1,5 dl omena-banaanisosetta (Biona*)

Koristeluun:
Tomusokeria
Mansikoita
Syötäviä kukkia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 26 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat kevyesti margariinilla. Sekoita keskenään sokerit, suola, mantelimaito ja sulatettu margariini. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja sooda. Siivilöi jauhoseos nesteen joukkoon ja sekoita nopeasti, mutta älä vatkaa. Lisää joukkoon omena-banaanisose, joka sitoo taikinan kananmunan tavoin (voit tehdä soseen itse tai käyttää valmista). Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja lisää se taikinan joukkoon samalla sekoittaen. Etikka kannattaa lisätä taikinaan vasta juuri ennen paistamista, sillä tällöin se reagoi soodan kanssa ja saa taikinan kohoamaan. Paista kakkua noin 15-20 minuuttia siten, että se jää sisältä pehmeäksi. Kakku on valmis silloin, kun taikina vuokaa heiluttaessa vielä hieman hyllyy keskeltä. Näin kakkuun tulee mutakakkumainen tuntuma ja pehmeys.

Jäähdytä kakku ja koristele tomusokerilla, tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.


*Tuottet saatu Ekokauppa Ekolosta
M

1 kommentti:

  1. Oli kyllä vaikka mitä hyvää tuolla!<3 Niin mäkin, niillä saa tosi kivasti koriteltua :)

    VastaaPoista