6.10.2016

KOTI SYYSKUNTOON

Syksyn saapuessa musta kuoriutuu aikamoinen kotihiiri. En pidä koleista syysilloista saati sitten mereltä puhaltavasta viimasta, joten vietän mieluusti enemmän aikaa sisällä. On myös ihana hengähtää kiireisen kesän jälkeen ja kerätä voimia pimenevää vuodenaikaa varten. Parhaat koti-illat onkin tehty Netflixin katselusta, lämpöisistä torkkupeitoista, höyryävistä teemukeista ja kynttilöistä. Tärkeää on luoda kotiin sellainen tunnelma, joka rauhoittaa ja inspiroi.

Uuden asunnon sisustusta suunnitellessa on tullut selailtua nettikauppa jos toinenkin. Kaikista eniten omaa silmää miellyttää moderni, skandinaavinen sisustus. Etenkin valkoinen, maanläheiset sävyt ja musta pienissä yksityiskohdissa on meidän kodin suosituimpia värejä sisustuksessa. Lämpöä puolestaan tuovat tekstiilien materiaalit, pehmeät matot ja valaistus.

Espritin nettikaupan Home-osastolta* löysin vaikka mitä ihania syysuutuuksia. Tyynyjä ei voi koskaan olla liikaa ja niitä löytyykin meiltä useita niin sängystä kuin sohvaltakin. Sohva kaipaisi vielä isompikokoiset, löhöilyyn sopivat muhkeat tyynyt ja kollaasiin laitoinkin muutaman hyvän vaihtoehdon. Olen ihastunut myös isoihin kulhoihin, jotka käyvät hyvin vaikkapa hedelmien säilytykseen (helppo napata vastustuskykyä syksyn varalle!). Kyntteliköt ja lyhdyt ovat myös olennainen osa tunnelman luomisessa ja poltankin niitä iltaisin paljon mieluummin kuin hehkulamppuja.


Kylpyhuoneen sisustus on kodissamme vielä pahasti kesken, sillä meiltä puuttuu kokonaan esimerkiksi allaskaappi. Ennen sen hankkimista voi kotoisuutta luoda pienillä yksityiskohdilla, kuten pyyhkeillä, matoilla ja koriste-esineillä. Kylpyhuoneen tekstiileissäkin viehättää maanläheiset sävyt, mutta toisaalta tekisi mieli tuoda sinne jotain väriäkin. En vain osaa päättää, että mitä! Kollaasissa oleva Espritin tummanliila matto näyttää niin ihanalta, että voisin kyllä sitä kokeilla, sillä meiltä löytyy samanväriset kylpypyyhkeet jo valmiiksi.

Seuraavassa sisustuspostauksessa näättekin jo pienen palasen meidän uudesta kodista, sillä osa olohuoneesta alkaa olla valmiina. Onko siellä myös muita, joihin iskee sisustusinto aina näin syksyisin?

M

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, löytyi kyllä kivoja juttuja!:)

   Poista
 2. Syksyisin, ja keväisin on yleensä täynnä ideoita. Tyynyt ja kynttilät kuulostaa niin ihanalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla kanssa kevät on toinen milloin tekee mieli laittaa koti uusiksi! :D Syksy on kyllä niin ihanan tunnelmallinen <3

   Poista
 3. Ihania ideoita :) Kodin laittaminen on kyllä jotenkin aika kivaa aina kevällä ja syksyllä :D Oon kansa haaveillut tollaisesta isosta kulhosta, just tollaisesta, jossa ulkopuoli olisi valkoista ja sisällä jotain lämpimän sävyistä metallia tai vaikka puuta. Aivan ihana toi sun löytämä, toi kuparin sävy on niin kivan lämmin syksyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, pieni uudistus pari kertaa vuodessa tekee kyllä hyvää ja on mukavaa puuhaa <3 Mun kans pakko hankkia tuollainen kulho! <3

   Poista
 4. Syksyisin iskee aina aivan tajuton sisustuskuume! Sillon panostan aina enemmän tekstiileihin ja kynttilöihin muunmuassa, kuin kevät vimman iskiessä, enemmän siihen raikkauden ja valon tuomiseen :)

  https://notttwice.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ihan sama juttu, syksyisin lämpöä ja keväisin raikkautta! :)

   Poista