30.5.2014

Gili Trawangan, paratiisisaari Indonesiassa

Bali-reissun aikana tuli taas käytyä Gili Trawanganilla, joka sijaitsee parin tunnin venematkan päässä Balilta. Matka on helppo varata esimerkiksi Kutalta matkoja myyvistä kojuista, kunhan muistaa että niissäkin täytyy tinkiä! Yllättäen mut laitettiin yksin asialle, joten pääsin loistamaan mun huikeilla indonesian kielen taidoillani. Lähtöhinta oli 700 000rp (45e) per hlö, josta sain tingittyä meille reissun hintaan 400 000rp (25e) per hlö. Tinkiessä täytyy aina muistaa hymyillä, olla iloinen ja pitää sellainen pieni pilke silmäkulmassa, niin johan alkaa törkeät turistihinnatkin tippumaan. Ja tietty siitä indonesian kielitaidostakin on hyötyä mikä tässä on monta kertaa jo todistettu :D Matkan hintaan kuului siis edestakaiset venematkat sekä kuljetus Padang Bain satamaan (n.1-2h) ja sieltä takaisin.

Vuoden takaiseen meininkiin verratessa huomasi kyllä heti, miten Trawanganin turismi on kasvanut. Hinnat olivat nousseet ja turisteja oli ihan selkeästi enemmän. Onneksi sentään edelleen ainoat kulkupelit oli polkupyörä ja hevonen, sillä moottoriajoneuvoja ei saarelta vielä löydy! Paratiisimainen fiilis välittyi kuitenkin jo heti veneestä; vesi oli kuin ihanaa turkoosia karkkia ja niin kirkasta, että valkoinen hiekka oikein hehkui sen pohjasta. Valkoiset hiekkarannat, korallit ja vihreänä rehottava luonto on juuri niitä asioita, jotka tekevät Gilin saarista ainutlaatuisia. Me viihdyttiin juuri parhaiten saaren syrjäisemmillä paikoilla aurinkoa ottaessa ja käytiin vähän pyöräilemässä "viidakossakin", missä oli ihanan rauhallista.


Mä rakastan ihan älyttömästi auringonlaskuja ja näin niin monta kaunista auringon maalaamaa taivaanrantaa tän reissun aikana! Tuli mieleen kun olin yks ilta shoppailemassa Balilla ja menin sen jälkeen kattomaan auringonlaskua siihen viereen Kuta beachille. Heitin vaan mun Victoria's secretin pinkit paperikassit siihen hiekalle, istuin alas ja jäin lumoutuneena tuijottamaan eteeni. Ei mennyt kun puoli minuuttia niin joku aussi tulee kysymään, että onko mulla kaikki ok, kun istun täällä yksin. En yhtään ymmärtäny mitä outoa siinä oli :D Sitten se ihan vakavana ehdotti, että enkö kuitenkin tulis mieluummin tonne juomaan niiden kanssa Bintangia (paikallista olutta). Juuu ei kiitos! :D


Gilin saaret oli kyllä tälläkin kertaa ihanan rentouttava kokemus ja sai mukavasti levättyä rankan Balilla biletyksen jälkeen! Trawanganiltakin löytyy yöelämää, mutta me haluttiin ottaa pari päivää ihan iisisti :) Trawangan on tosi erilainen paikka Baliin verrattuna, joten suosittelen kyllä ehdottomasti käymään siellä Aasian suunnalla reissatessa, ennen kuin paikasta katoaa sen ihana paratiisimaisuus koko ajan lisääntyvän turismin myötä.

M

2 kommenttia:

  1. täydellinen tuo ensimmäinen bikinikuva <3 olipa ilo katsella matkakuvia :)<3 tosin itselle tuli kauhea ikävä jonnekkin lämpimään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho miten oon missannu tän kommentin kokonaan!! :D Mutta kiitos paljon ihana <3

      Poista