26.6.2014

Perth

Mulla vaihtui Suomen kesä tän viikon alussa aurinkoiseen Australian talveen ja tällä hetkellä kirjoittelen länsirannikolta Perthistä. Matkustin melkein kaks päivää ja lentoja oli yhteensä neljä, mutta hienosti selvisin yksin koko matkan turvallisesti perille - toisin kun mun matkalaukku! Se nimittäin jäi jonnekin Kuala Lumpuriin ja se löysi tiensä perille vasta kolmen päivän odottelun jälkeen.. No olipahan ainakin hyvä syy shoppailla! ;) 

Vaikka tiesinkin että täälläpäin smalltalk-kulttuuri on tosi voimakas, tuli se silti aikamoisena yllätyksenä. Jopa kaupan kassa kysyy et "How are you today?" ja tuntemattomat vastaantulijat moikkailee ilosena :D Alkuun jäädyin aina niin pahasti kun joku tuntematon alkoi jutteleen, mutta nyt kun muutaman päivän on harjotellut niin alkaa se "I'm good, how are you?" vastaus sieltä välillä jo tulemaan! Ihmiset on kyllä ainakin päällisin puolin täällä tosi ystävällisiä ja avuliaita.

Mulla on vieläkin ihan kamala jetlag ja pari ekaa päivää olin  ihan sekasin :D Tiistaina käytiin syömässä ihana aamupala, kierreltiin kaupungilla ja ihailtiin Perthin pilvenpiirtäjiä King's Parkista. Täällä on ollu tosi aurinkosta ja lämpösempi kuin siellä Suomessa!


Tänään käytiin tutustumassa söpöön Fremantlen pikkukaupunkiin, jonne ajoi Perthin keskustasta vaan parikymmentä minuuttia. Fremantlessa oli paljon rauhallisempaa kun Perthin keskustassa, kivannäköinen satama ja aivan ihania kahviloita ja ravintoloita joka kulmalla. Käytiin juomassa latet ja kierreltiin aamupäivä kauniita, vanhoja katuja pitkin. 


Huomenna on aika sanoa heipat Perthin miljoonakaupungille ja suunnata kohti etelää ja sieltä matkata vielä itärannikolle Newcastleen. Ja tää 4000km matka taittuu mukavasti autolla! En tiiä ootanko huomisaamua innolla vai kauhulla!

M

4 kommenttia: