20.10.2014

Helsinki & I love me -messut

Tein viikonloppuna pienen reissun Helsinkiin shoppailemaan ja I love me -messuille. Olin samoilla messuilla viime vuonna ja tykkäsin niin kovasti, että oli päästävä sinne myös tänä vuonna. Ennen messuja kiertelin kuitenkin Helsingin keskustassa ja koitin etsiä jotain lämpimiä vaatteita syksyksi, mutta kerrankin kun oisin oikeesti voinu jotakin ostaa niin eipä tietenkään löytynyt mitään. Muuten aina löydän vaikka mitä kaikkea ihanaa kun pitäisi säästää johonkin muuhun.. Tuttua varmaan muillekin :D 


Messuilta löytyi sitten vaikka mitä kaikkea kivaa! Erityisesti mua kiinnosti messujen luonnollisesti-osasto, josta löytyi terveellisiä vaihtoehtoja ruokavalioon. Mun ruokavaliosta on viime aikoina jäänyt pois kaikki sokeri ja suurin osa hiilareista, koska ne ei yksinkertaisesti vaan sovi mulle ja voin paljon paremmin jos jätän väliin varsinkin kaikki nopeat hiilarit. Joten yritin löytää messuilta joitakin tuotteita millä niitä voisi korvata, koska makeasta tykkään edelleen! ;)

Erytritolista eli "karppisokerista" olin kuullut jo aikaisemmin ja se lähti Foodin osastolta ehdottomasti kotiin testiin. Erytritoli on siis luontainen makeutusaine, jota löytyy luonnossa esimerkiksi viinirypäleistä, meloneista ja joistakin sienistä ja se valmistetaan teollisesti fermentoimalla glukoosista. Erytritoli on sokerialkoholi, joka ei kuitenkaan imeydy elimistössä, joten se on täysin kaloriton. Ksylitolin tapaan erytritoli on hammasystävällinen, mutta se ei aiheuta laksatiivisia vaikutuksia eikä myöskään nosta veren insuliinipitoisuutta. Kuulostaa aika täydelliseltä vai mitä? Erytritolin makeus on noin 60-80% tavallisen sakkaroosin makeudesta, mutta maku on puhdas ja hieman viileä ilman muille makeutusaineille tyypillisiä jälkimakuja. Erytritoli on myös sokerin kaltaisessa kiteisessä muodossa, joten se rouskuu suussa samalla tavalla! Erytritolia voi käyttää myös leivonnassa sokerin tapaan. Huono puoli on tietty erytritolin kallis hinta, 7,90e/500g.

Erytritolin lisäksi Foodin osastolta löytyi trailmix, joka sisältää gojimarjoja, kaakaonibsejä ja cashewpähkinöitä.  Gojimarja sisältää yli 30 eri mineraalia, B- ja C-vitamiineja, aminohappoja, antioksidantteja ja flavonoideja, eli on oikea terveyspommi! Näitä on kiva ihan vaan napostella tai laittaa vaikka maustamattoman jugurtin sekaan.


Ja enhän mä nyt ihan ilman mitään ostoksia keskustastakaan selvinnyt, sillä löysin jotakin pientä kivaa kotiin. Ostin vähän aikaa sitten uuden valkoisen sohvan, joten oli aika päivittää myös sohvatyynyt. H&M Home:sta löysin pari kivaa tyynynpäällistä, ison raidallisen ja tummanharmaan pidemmän mallisen, joka on ihanan pehmoinen!


Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! :)

M

4 kommenttia: