15.12.2014

Bratislava

Wienin reissulla tuli tehtyä myös päiväreissu naapurimaahan Slovakiaan. Matkaa Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan on vaan tunnin verran ja menopaluu junalla kustantaa aikuiselta vain 15 euroa. Me lähdettiin matkaan heti aamusta, jotta perillä jäisi mahdollisimman paljon aikaa kierrellä. Ensimmäisenä etsittiin aamiaispaikka, joka ei ollutkaan niin helppoa kun kuviteltiin. Haaveiltiin ihanasta brunssista, mutta löydettiin vain pikkukahviloita joka kadun kulmasta eikä varsinaisesti kakkua niin aikasin tehnyt mieli :D Lopulta löydettiin sitten yks kivannäköinen paikka, josta sai ainakin tummaa leipää ja cappuccinoa, jotta saatiin päivä kunnolla käyntiin.

Bratislavan vanha kaupunki on ihanan tunnelmallinen ja sen kadut on jotenkin niin söpöjä! Anniina sai varmaan kyllästymiseen asti kuunnella mun "Täällä on niin ihanaa!" ja "Rakastan näitä mukulakiviä!" huokauksia.. Muutenkin Bratislava oli niin rauhallinen Wienin hälinän ja ihmispaljouden jälkeen, että vanhassa kaupungissa tepastelu oli oikein rentouttavaa.


Turistin velvollisuuksiinhan kuuluu myös tietysti nähtävyydet, joista upein oli kyllä Bratislava Castle. Sielläkään ei kovin montaa japanilaista bongattu, joten sai rauhassa katsella ympäriinsä ja nauttia keskiajan (? :D) tunnelmasta. Linnasta oli myös huikeat näkymät alas vanhaan kaupunkiin!


Päivään mahtui myös shoppailua ja noh, sitä kakkua. Joka paikassa oli tarjolla noita herkullisia kakkupaloja ihan parilla eurolla, joten niitä ei voinut vastustaa. Shoppailukin oli halpaa suomen hintoihin verrattuna ja liikkeitäkin löytyi vaikka kuinka paljon. Isoja ostoskeskuksia oli esimerkiksi Eurovea ja Aupark, joissa riitti pimeän tullen kierreltävää koko loppu illaksi.


Bratislavassa riittää hyvin nähtävää yhdeksi päiväksi, joten se on kyllä ehdottomasti vierailun arvoinen kaupunki! Välimatkatkaan ei ollu turhan pitkiä ja mekin selvittiin reissusta hyvin ihan vaan kävellen paikasta toiseen. Vanhasta kaupungista löytyi myös luistelurinki ja tunnelmallinen pieni joulutori, joka heräsi pimeän tullen eloon kirkkaiden jouluvalojen kera!

M

10 kommenttia:

 1. olipa kivoja kuvia! itsekin juuri Bratislava/Wien/Budapest-reissulta kotiutuneena mukava kattoa tuttuja kulmia toisen silmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Bratislava ja Wien on kyllä kivoja kaupunkeja, Budapestissä en oo vielä käyny mutta sinnekin pitää kyllä päästä :)

   Poista
 2. Bratislava on ihana <3 Tykkäsin siitä itseasiassa paljon enemmän kuin Wienistä, kun pari vuotta sitten käytiin siellä. Kauniita kuvia olet napsinut ja tätä lueskellessa tuli nälkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli kyllä ihana! Luulen ettei sinne olis tullut matkustettua tuskin koskaan jos en olis mennyt Wieniin, koska se ei välttämättä ole mikään kaikista suosituin Euroopan matkakohteista. Mutta nyt oon kyllä ilonen että käytiin siellä koska se oli ehdottomasti näkemisen arvoinen ♥

   Poista
 3. Oii miten kivoja kuvia :)<3 minäki haluan reissata noin paljon :D kaunis sinä <33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana! ♥ nyt ei oo mullakaan vielä seuraava reissua tiedossa, joten pitää pitää pysyä hetki täällä Suomessakin :D

   Poista
 4. Upeita maisemia! :) ja ääh mitä ihania herkkuja, nyt kun sais tuollaisen kinuskisen juustokakun palan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eikös olekin! <3 Maistuis täälläkin taas noi kakkupalat!!

   Poista