6.12.2014

Wien

Lomailin viime viikon Itävallan pääkaupungissa Wienissä ystäväni luona, joka on siellä vaihdossa tämän syksyn. Sain lähteä reissuun tietämättä kaupungista mitään, sillä Anniina tiesi valmiiksi kaiken tarvittavan. Wien on ihan uskomattoman kaunis ja ihastuin varsinkin sen vanhoihin rakennuksiin ja siisteihin katuihin. Myös shoppailumahdollisuudet oli ihan huikeat ja kämpille tuli kiikutettua joka päivä ostoskassi jos toinenkin.. 


Parhaita ostospaikkoja oli esimerkiksi Stephansplatz ja Mariahilfer straße, jonka varrelta löytyi muun muassa kolmekerroksinen Forever21, Pimkie, Tally Weijl, Bershka, Zara ja Mango. Wienin laidalta löytyy myös yks Euroopan suurimmista ostoskeskuksista, SCS, jonne pääsee ilmaisella shuttle bussilla. SCS:stä löytyy satojen muiden liikkeiden lisäksi myös Primark!


Saksan kieli tuotti hieman ongelmia, koska mun sanavarastoon kuuluivat ainoastaan lederhosen (nahkahousut) ja nein (ei) :'D Joka puolella puhuttiin vaan saksaa ja englantia ei oikein ymmärretty. Kaikki kyltitkin oli saksaksi, joten ilman Anniinaa oisin kyllä ollu pulassa. Ja vaikka jotkut ihmiset ymmärti etten puhunut saksaa niin silti ne puhui sitä mulle. Mikä järki kysympähän vaan!


Käytiin monella eri joulutorilla ja ne oli aivan upeita! Harmi kun kameralle on ihan mahdotonta ikuistaa niitä kaikkia jouluvaloja ja ihanaa tunnelmaa, mutta koitin ainakin (kylmyydestä huolimatta) nauttia niin paljon kuin pystyin. Esimerkiksi Rathausin joulutori oli ihan kun joku huvipuisto ja sen kojuista löytyi kaikkea jouluista osteltavaa.


Oli kiva pitkästä aikaa käydä kaupunkilomalla Euroopassa, kun viime aikoina on tullut reissattua niin paljon vaan Aasian suunnalle. Mutta kyllä näköjään vähän lähempääkin löytyy kaikkea upeaa! Tehtiin myös päiväreissu Slovakiaan, mutta siitä tulee ihan oman postauksensa.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

M

16 kommenttia:

  1. Voi vitsit miten upeelta näyttää ja kuulostaa sun lomareissus!! :) ihania asuja sulla :)) Erittäin kivaa itsenäisyyspäivää sinnekin suunnille! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan jouluista ja näkee, että on panostettu nuihin valoihin, kaupunki näyttää tosi kauniilta. Ihania ja simppeleitä asuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siellä oli kyllä kaikki jouluvalot sun muut ihan viimesen päälle :)) kiitos!

      Poista
  3. Ihania kuvia! Mä olen keväällä lähdössä pidennetyksi viikonlopuksi Wieniin, kiva kuulla että siellä on noin hyvät shoppailumahdollisuudet ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Se on keväälläkin varmasti aivan ihana, ei ainakaan oo enää niin kylmä kun nyt oli! :D shoppailu on siellä kyllä ihan huippua <3

      Poista
  4. Eikä! Ihanan näköstä :) me ollaan just suunniteltu matkaa Itävaltaan ja Wieniin ensi keväänä, jes! Innostuin taas astetta enemmän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen kaupunki! <3

      Poista
  5. vau upeita kuvia kaikki ja ihana sinä!!<3 voi minä kans odotan lomaa,mutta ensivuonna suuntaan jonnekkin lämpimään! kaupunkiloma täytyis saada myös koettua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 lämpimään mäkin tahtoisin seuraavaksi! Tekis kyllä hyvää tän pimeyden ja kylmyyden keskellä!

      Poista
  6. En oo koskaan tuolla käynyt, mutta näyttää kyllä älyttömän upealle paikalle! Sellainen tosi kuninkaallinen jotenkin?? :D Ihana minski<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo munkin mielestä noista rakennuksista tulee sellanen tosi kuninkaallinen fiilis! :D ihana sinä! <3

      Poista
  7. Olipa ihana postaus - tuli ihan hinku kaupunkilomalle <3 :)

    ❤: Lotta / My Happybubble

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos! :) käyn kurkkaamassa sun blogia :)

      Poista
  8. toi laukku ah <3 ihania reissukuvia : )

    VastaaPoista