29.6.2015

Perunasalaatti Etelä-Amerikkalaisittain

Löysin Chocochili-blogista reseptin vähän erilaiseen perunasalaattiin, jonka Meksikon maut houkutteli niin paljon, että se piti ottaa testiin saman tien. Salaatti oli tosi helppo valmistaa ja makukin oli kohdillaan, joten tästä tuli heti mun uusi suosikki. Muokkasin reseptiä vähän omaan makuun sopivammaksi, mutta eipä tää mun versioni paljoa alkuperäisestä eroa. On muuten kerrankin sellainen salaatti, jonka syömisen jälkeen ei ole heti tunnin päästä nälkä. Pavuista tulee kivasti protskua ja kuitua ja uudet perunat on hiilarin lähteenä kyllä niin herkkua, nam!

IMG_5174
IMG_5166

Etelä-Amerikkalainen perunasalaatti

600 g uusia perunoita
2 prk GoGreen papumixiä
1 prk GoGreen maissia
 puolikas punasipuli
1 lime
1 iso avokado
 ruukku tuoretta korianteria
3 rkl seesamiöljyä (tai oliivi/avokadoöljyä)
 suolaa, pippuria, chilimaustetta

Harjaa ja keitä uudet perunat ja leikkaa ne jäähtyneenä pienemmiksi paloiksi. Huuhtele pavut ja valuta maissi ja lisää kulhoon perunoiden kanssa. Silppua korianteri ja punasipuli ja lisää ne salaattiin limemehun, öljyn sekä mausteiden kanssa. Pilko avokado ja kääntele se lopuksi salaatin sekaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita, sillä tämä salaatti saa maistua kunnolla. Maku vaan paranee, jos salaattia säilyttää jääkaapissa esimerkiksi yön yli.

IMG_5170

M

4 kommenttia:

  1. Näyttää älyttömän hyvältä! Tää taitaa mennä kokeiluun nyt kesän aikana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Tää tulee oleen useaan kertaan munkin kesäherkku :D

      Poista
  2. Näyttää niin hyvältä. Tuommonen passaa tosi hyvin johonkin grilliruuan kaveriksi vähänniinkö punajuurisalaatin ta italiansalaatin tapaan. Tätä vois kokeilla tehä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä toi on just hyvä lisuke jollekin mutta menee hyvin pelkistäänkin vaikka lounaaks :) Maistuu ainakin ihan kesältä :P

      Poista