14.11.2015

Homemade veggie burgers

Innostuin yhtenä perjantai-iltana tekemään itse hampurilaisia ihan sämpylöistä asti. Uunituoreiden kaurasämpylöiden lisäksi tein burgereihin pihvit soijarouheesta. Löysin sämpylöihin tosi hyvän reseptin, jolla niistä tuli rapeakuorisia mutta pehmeitä sisältä. Mulla ainakin on ollu ongelmana saada ne kunnolla kohoamaan, mutta tällä ohjeella ja kärsivällisyydellä niistä tuli just hyviä! Hamppareiden väliin laitettiin salaattia, tomaattia, sipulia, Wilmersburgerin vegaanista cheddaria, ketsuppia ja valkosipulimajoneesia. Sitten vielä lasilliset viiniä näiden kans niin oli hyvä alotus viikonlopulle :)


Sämpylät, 12 kpl

5 dl vettä
50 g hiivaa
6 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
50 g kasvimargariinia
(seesaminsiemeniä)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murusta sen joukkoon hiiva. Lisää kaurahiutaleet, sokeri ja suola ja sekoita tasaiseksi. Jätä taikina kulhossa liinalla peitettynä esimerkiksi tiskialtaaseen, jossa on kuumaa vettä noin 20 minuutin ajaksi. Kun taikina kuplii, voit lisätä joukkoon vehnäjauhot ja sulatetun margariinin. Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna niiden kohota vielä noin puolen tunnin ajan ennen uuniin laittamista. Voit voidella sämpylät vielä vedellä ja ripotella päälle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Soijarouhepihvit

 2 dl soijarouhetta
1 kasvisliemikuutio
2 dl kaura- tai soijakermaa
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
pippuria
paprikamaustetta
öljyä paistamiseen

Keitä soijarouhetta kasvisliemikuution kanssa vedessä noin 10 minuuttia. Turvota tällä välin korppujauhot kermassa ja lisää sen joukkoon soijarouhe (valuta tarvittaessa ensin ylimääräinen vesi pois). Pilko sipulit ja kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää soijarouheseokseen vehnäjauhot, mausteet ja sipulit ja sekoita tasaiseksi. Paista pihvit öljyssä molemmilta puolilta ruskeiksi. 


Näistä vegeburgereista tuli niin hyviä, ettei sekasyöjäkään kuulemma olisi huomannut eroa tavallisiin hamppareihin! Taisi siis onnistua ;D

M

6 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaapa hyvältä! Tämä hamppari-fani voisi testata joku kerta :)

    VastaaPoista
  2. Nams miten hyviltä noi näyttää! Taidan testata ens viikolla tätä reseptiä pienien muutosten kera, koska allergiat vähän rajoittaa valitettavasti :) Mua on jo pitkään kiinnostanu vähentää lihansyöntiä, mutta jotenkin kaikki kasvissyöjät/vegaanit keiden reseptejä oon katsonut on tuntuneet mainostavan mausteiden tärkeyttä joka ruoassa. Siis vahvojen sellaisten niinkuin esim.chili, valkosipuli ja paprika. Ja yks tuttu jopa sanoi niiden olevan kaiken a ja o tai kasvisruoka ei kuulemma maistu miltään! Mutta nyt kyllä testaan tän ohjeen vähäisemmillä mausteilla ja katon miltä maistuu :D

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa testata ja hampparit on siitä helppoja että aina voi soveltaa sillein miten ite tykkää/pystyy syömään :) Onhan se totta että huonosti maustettu kasvisruoka ei oikein maistu miltään, mutta varmasti ilman chiliä yms saa tehtyä hyviä ruokia! Makuaistikin muuttuu yllättävän nopeesti ja alkaa tykkäämään enemmän kasvisten sellasista "aidoista" mauista :)

      Poista
  3. Oi vitsit noita pihvejä on ihan pakko kokeilla!!! :) Tosi herkkulisen näkönen hamppari!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä hyviä ja menee ilman hamppariakin vaikka salaatin kanssa! :)) ja tosi helppoja tehdä :)

      Poista