25.1.2016

Pitsapohja kikhernejauhosta



Tämä gluteeniton ja viljaton pitsapohja onnistui niin hyvin, ettei eroa tavalliseen pohjaan meinaa edes huomata. Pohjasta tuli ihanan rapsakka, mutta silti mehevä. Oon niin iloinen, että voin tästä lähtien nautiskella pitsaa ilman inhottavia vatsaoireita! Salainen raaka-aine on proteiinipitoinen kikhernejauho ja resepti on muutenkin tosi yksinkertainen.

Viljaton pitsapohja 

4,5 dl kikhernejauhoja (eli gram-jauhoja)
2,5 dl vettä
4 rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sekoita psyllium, leivinjauhe ja suola kikhernejauhoihin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikina maistuu tässä vaiheessa aika paljon herneelle, mutta maku häviää uunissa. Jätä taikina odottamaan noin 15 minuutiksi, jotta psyllium ehtii turvota. Voit sillä välin valmistaa pitsaan tomaattikastikkeen ja pilkkoa täytteet. Levitä taikina uunipellille jauhoja apuna käyttäen. Lisää täytteet ja paista pitsa normaaliin tapaan, 225 astetta ja noin 20-25 minuuttia.

Tähän pitsaan laitoin tomaattikastikkeen lisäksi soijarouhetta, ananasta, kirsikkatomaatteja, valkosipulia, sipulia, Violifen vegaanista juustoa ja päälle tuoretta pinaattia. 


M

4 kommenttia:

  1. Nam, kiitos ohjeesta! Taitaa mennä testaukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan, sen verran hyvää oli! :)

      Poista
  2. Ihana resepti!!<3 Terveellisempi ja todellakin vatsakipu-vapaampi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää oli kyllä niin hyvä masun kannalta! :D <3

      Poista