12.7.2016

RETKEILYVINKKI HELSINKIIN: LAMMASSAARI


Helsingin Viikissä sijaitseva Lammassaaren luonnonsuojelualue on aivan mahtava paikka retkeilylle. Pakattiin yhtenä sateisena iltana poikaystävän kanssa reppuun kamera ja eväät ja lähdettiin pienelle seikkailulle. Lammassaaren luontopolulla menee ihanat pitkospuut, joita pitkin on mukava kävellä itseään korkeamman kaislikon suojassa ja bongailla vaikka lintuja. Polun varrelta löytyy myös lintutorni, jonne voi kiivetä ihailemaan maisemia ja veden äärellä laiduntavaa karjaa. Eväätkin maistui paljon paremmalta korkeassa, puisessa tornissa nautiskeltuna.


Olin kuullut huhuja, että Lammassaaresta löytyy ihan oikeastikin lampaita, mutta aikamme seikkailtuamme alkoi pieni pettymys hiipiä, kun yhtään lammasta ei tepastellutkaan vastaan. Nopean googlettelun jälkeen selvisikin, että lampaat asustavat viereisessä Kuusiluodossa. Myös Kuusiluotoon pääsi helposti pitkospuita pitkin, eikä reitti poikennut kovin paljoa alkuperäisestä luontopolusta.


Lampaat olivat todella kesyjä ja tulivat heti luokse rapsuteltaviksi. Kannatti siis todellakin etsiä ne! Kuusiluodon saari on aidattu, joten lampailla on koko saaren verran tilaa oleskella ja mutustaa ruohoa.


Ihanaa, kun Helsingistä löytyy kaupungin vilinän vastapainoksi aivan huippuja ulkoilumaastoja. Eikä tarvitse edes kauas lähteä. Tykkään tästä kaupungista taas vähän lisää!

M

5 kommenttia:

 1. Olen menossa viikonlopuksi Helsinkiin. Voisi ottaa lammassaaren yhdeksi kohteeksi. Näyttää niin ihanalta.

  -Vilma
  www.eisenenem.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on ihana paikka, suosittelen! <3

   Poista
 2. Oi miten ihanat retkeilykuvat!♥

  VastaaPoista
 3. Onpas nätin ja kivan näköinen paikka, tuolla voisi käydä joskus :)
  jasmintuomi.blogspot.fi

  VastaaPoista