25.2.2013

Nusa Lembongan

Taas yks ihan huippu viikonloppu takana päin! Kello soitti lauantaiaamuna kuudelta ja huristeltiin taksilla Sanurin satamaan suuntana Nusa Lembonganin saari. Menopeliksi valittiin public boat, joka oli kaikista edullisin (60 000rp eli alle 5e), enkä yhtään ihmettele koska vene ahdettiin täyteen tavaraa ja ihmisiä. Turvallisuuteenkin oli panostettu; kannella jolla matkustettiin oli 10cm reunat eikä pelastusliiveistä tietoakaan. Voin kertoo että ehkä pikkusen jänskätti avomerellä kauheassa aallokossa.. No mutta maassa maan tavalla, selvittiin hengissä! Keinuttiin merellä puolitoista tuntia kunnes vihdoin aamupala hyvin sekoittuneena astuttiin Lembonganin valkoiselle rantahiekalle :)


Ensimmäinen ajatus saaresta oli että vau, paratiisi! Loputtomasti rantaviivaa, kirkasta turkoosia vettä, vihreää mangrovemetsää ja jylhiä kallioita. Lisäksi ihana hiljaisuus, koska Nusa Lembonganilla ei ole paljoakaan liikennettä, koko saarella on muutama hassu auto ja paikalliset liikkuu skoottereilla mutkaisilla hiekkateillä. Heti rohkeutta vaatineen venereissun jälkeen istuinkin Iinan, paikallisen kuskin ja matkatavaroiden kanssa samassa skootterissa ajelemassa hotellille. Anniina ja Henna viiletti edellä samanlaisella kokoonpanolla. Ainiin ja koko saarella en nähnyt yhtäkään kypärää.


Majapaikaksi valittiin Wahyu homestay, joka kelpasi hyvin yhdeksi yöksi. Hintaa huoneille tuli 6e per tyttö, joten tosi halvalla päästiin :)


Lähdettiin etsimään ihanaa biitsiä kävellen ja jonkun ihmeen takia ilman kenkiä.. :D Eihän siitä mitään tullut kun kuultiin että se on viiden kilsan päässä ja reitti kulkee sademetsässä ja maasto on täynnä mäkiä. Ja me vielä oltiin malaria-alueella ilman lääkitystä. Paikalle sattuikin kuski lava-autoineen ja saatiin kyyti biitsille. Pakko sanoa että oli kyllä elämäni vaarallisin kyyti. Unohtui samantien aamuinen venematka ja kolmipäällä hurjastelu kun kyseinen viidakkokulkupeli nytkähti liikkeelle. Kaksin käsin pysyi kyydissä juuri ja juuri. Hati hati!


Ihme kyllä päästiin elävänä perille Dream beachille. Näkymä alas rannalle oli aivan upea ja yhtäkkiä henkensä vaarantaminen olikin kaiken arvoista! Kipitettiin äkkiä alas nauttimaan valkeasta hiekasta, auringosta ja merestä. Meidän lisäksi rannalle ei ollut muita, ainoastaan muutama ihminen vieressä olevasta hotellista kävi pulahtamassa meressä. Myöhemmin mentiin hotellin kahvilaan juomaan kylmää kokista ja uima-altaalle rentoutumaan.


Ja taas meitä odotti sama kyyti kun oli aika lähteä takasin :DDD

Auringonlaskun aikaan mentiin illalliselle rantaan. Oli tunnelmallista syödä kun aurinko samaan aikaan maalaili taivaanrantaa kauniiks :)


Yöllä oli ihan hirveä myrsky. Se alkoi ihan yllättäen ja sähkötkin meni poikki, ainoa valo mitä ikkunasta näky oli majakka. Salamoi ja jyrähteli niin kovaa että kiljuttiin Anniinan kanssa peiton alla odottaen millon katto irtoo tai ikkunat tulee sisään. Siinä vaiheessa kun lattia alkoi lainehtia vuotavien ikkunoiden takia niin alko jo naurattaa että voiko tää enää pahemmaks muuttua.. Aamulla ilma oli aurinkoinen ja tyyni ja ainoa merkki riehuneesta myrskystä oli katolle lennelleet bikinit :D


Oltiin edellisenä päivänä sovittu treffit paikallisen Jack Sparrown kanssa puoli kymmeneksi snorklausretkeä varten. Astuttiin taas veneeseen kohti uutta seikkailua. Snorklaus oli mulle ihan uusi juttu ja aluksi siitä ei meinannu tulla mitään, roikuin pelastusrenkaassa ja vikisin että en osaa :D Mutta kun tajusin idean niin ei riitä edes sanat kuvaamaan miten hienoa se oli. Vesi oli ihan kirkasta vaikka olikin monta metriä syvää. Siellä oli ihan kun toinen maailma; värikkäitä koralleja, kaloja ja meritähtiä. Ihan mieletön kokemus!


Pakarat palaneina tultiin Lembonganilta pois iltapäivällä speed boatilla, joka oli huomattavasti nopeampi ja kivempi, mutta myös vähän kalliimpi. Sielläkin tosin joutui vähän pelkäämään kovaa menoa.. Naureskeltiin että tän reissun jälkeen ei pelota enää yhtään mikään ;)

 ♥ M

8 kommenttia:

  1. äääääää.. näyttää niin ihanalta!!! onneks mulla ei oo egyptin matkaan kun vajaa 2 viikkoa enään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, aika ihana paikka :) Ainii lähet sinne, vähän kiva!! :)

      Poista
  2. Oiii!! :D Pakko kertoa mun reaktiot ku luin tätä postausta :DD

    1. Oih, ihana ranta.
    2. WAU mikä auringonlasku!
    3. VITSI MITÄ RUOKAA JA JOKU TUOLLANEN UIMA-ALLAS?!?! OOOOOO....

    Sit tuliki kylmät väreet :DDD Hhaha..

    Ps. pakko päästä tuonne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana Anni!! :)) Mullakin oli aika samanlaiset reaktiot tuolla :D

      Poista
  3. Kivoja paikkoja! mutta auto :D

    VastaaPoista
  4. Onks toi nusa lembongan ihan uus secret mesta??tietääks sitä kukaan muu vielä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se taida ihan secret-mesta olla.. Mutta ainakaan tuolloin kolme vuotta sitten ei kyllä näkynyt paljoakaan muita turisteja ja ihanan rauhallinen paratiisi tuo saari kyllä oli! :)

      Poista