23.10.2014

Tosi fitness vadelmajuustokakku

Innostuin mun messuilta ostamasta erytritolista eli karppisokerista ja oonkin kokeillu sitä jo vaikka mihin. Tänään onnistuin tekemään niin hyvää juustokakkua, että jaan tän reseptin teillekin! Tää resepti on gluteeniton, eikä kakun tekemiseen käytetä sokeria, vaan se korvataan luontaisella makeutusaineella, erytritolilla (voit lukea siitä tarkemmin edellisestä postauksesta). Kakussa on myös paljon proteiinia, joten sen avulla ajattelin palautua tän päivän jalkatreenistä ;) Tein kakusta aika pienen, koska kunnon kokoinen kakku ois ollu yhdelle ihmiselle ehkä vähän liikaa. Mutta kertomalla aineet kahdella tai kolmella saa siitä muokattua isommankin kakun.


Pohja:
50g manteleita
50g cashewpähkinöitä
2 rkl vettä

Täyte:
2 kananmunan valkuaista
0,5 dl erytritolia (karppisokeria)
100g maustamatonta tuorejuustoa (kevyt)
1 dl vadelmia
3 liivatelehteä

Valmista ensin pohja. Jauha mantelit ja pähkinät tehosekoittimessa veden kanssa tasaiseksi massaksi ja painele massa leivinpaperilla vuoratun pienen irtovuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa huomeenlämpöiset valkuaiset ja erytritoli kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja vadelmat tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä, sulata siihen liivatteet ja sekoita vadelma-tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä seos ja valkuaisvaahto varovasti sekoittaen ja nostele täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.


Puolikas kakku huutaa mun nimeä vielä jääkaapissa joten taidan hakea palasen. Kun kerrankin on herkkua mitä voi syödä ihan huoletta! :)

M

10 kommenttia:

  1. nammmm!! <3 Kaikki juustokakut on niin mun herkkua<3

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan näköinen kakku ja reseptikin kuulostaa tarpeeksi simppeliltä, kerrankin, kun terveellisistä herkuista puhutaan! Kiitos tästä, viikonloppuna kokeilen tätä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon huomannu saman että monesti kaikkiin terveellisimpiin juttuihin tulee mitä erikoisempia aineita :D mutta tää on yksinkertainen ja helppo :)

      Poista
  3. Onpa herkullisen näkönen pikku kakku!:) :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi herkkua vaikka onkin vähän terveellisempi kakku :D

      Poista
  4. Tosi kiva blogi sulla! :) ja nami mikä kakku, täytyy kyllä testata!

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää

    VastaaPoista