3.4.2015

Pääsiäisherkkuja

Tänään onkin ollut kunnon herkkupäivä, sillä ensin nautittiin pitkäperjantain pääsiäispäivällistä ja sen jälkeen herkuteltiin vielä kahvipöydässäkin perheen kesken. Melkoiset hiilariöverit siis parin viikon vehnättömyyden ja sokerittomuuden jälkeen! Huomenna on kiva sitten palata taas terveelliseen ruokavalioon, kun välillä vähän herkuttelee. Mun tehtävänä oli leipoa jotain hyvää ja ai että tykkäänkin suunnitella kaikkia makeita juttuja ja niiden toteuttamista! Paras osuus taitaa kuitenkin olla luomusten ikuistaminen kameralle, sillä äitikin totesi että taisi kuvaamiseen mennä enemmän aikaa kuin itse leipomiseen :D Pääsiäiskakun ohjeen bongasin jälleen Chocochili-blogista ja kuppikakut valmistuivat voittamani Vegaanin uusi keittokirja -kirjan reseptiä sopivaksi muokkaamalla. Halusin leivonnaisista mahdollisimman värikkäitä ja pääsiäiseen sopivia ja aika houkuttelevan näköisiä niistä sitten tulikin!


Vanilja cupcakes, 10 kpl:

3 dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 dl kasvimargariinia sulatettuna
3dl soijamaitoa
1 tl vaniljasokeria

Kuorrute:

1 dl kasvimargariinia
6 dl tomusokeria
4 rkl soijamaitoa
punaista elintarvikeväriä (itse käytin punajuuren lientä)

Sekoita kulhossa venhäjauho, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää joukkoon sulatettu margariini sekä soijamaito ja kääntele tasaiseksi. Vältä liikaa sekoittamista, jotta taikinaan ei synny sitkoa. Annostele taikina vuokiin (jätä 1/4 kohoamisvaraa) ja paista 20 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasolla. 

Valmista kuorrute sähkövatkaimella sekoittaen margariiniin vuorotellen tomusokeria ja soijamaitoa. Värjää kuorrute lopuksi mieleisen väriseksi elintarvikevärillä (tai esim. punajuurella!). Pursota valmis kuorrute hyvin jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele värikkäillä karkeilla. 


Oikein mukavaa ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille

M

16 kommenttia:

  1. ei vitsit kuin söpöjä ja kauniita herkkuja!! oihh kyl minulle maistuis <3

    VastaaPoista
  2. Oi, ihanan näköisiä herkkuja! Niin kauniisti koristeltukin <3 Ihanaa pääsiäistä sinnekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ihanaa kun saa nauttia muutamasta lomapäivästä ♥ :)

      Poista
  3. Oii vitsit miten söpöjä ja herkullisia pääsiäisherkkuja <3 ai että!!! Ja miten kauniisti kuvattukkin :0 oikeen houkuttelee maistamaan näin täältä ruudun toiseltakin puolen kuvien kautta ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon! Mä tykkään aina näpertää kaikenlaista ja kuvaaminenkin on niin hauskaa puuhaa! :D Hyvä että nämä onnistui näyttämään houkuttelevilta ;) ♥

      Poista
  4. no on kyllä ihanan värikkään ja herkullisen näköisiä!<3 itsekin tein cupckaseja, mutta täyte ei onnistunut ihan odotetulla tavalla..:D meillä ei nimittäin ole pursotinta joten päätin pursottaa täytteen pakastepussin kulmasta -huonoin lopputuloksin :'D ehkä ensi kerralla olen sitten viisaampi ja hankin kaiken tarvittavan etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuuli! ♥ Aa voi ei, pursotin on kyllä aika tärkeä tuossa hommassa! Mutta ensi kerralla sitten :D Tärkeintähän on kuitenkin maku eikös vaan :))

      Poista
  5. Oi mitä herkkuja, nams nams ♥ ihanaa pääsiäistä sinne :) noi kuvat on kyllä niin syötävän hyvännäkösiä että vois vaikka testata tänään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Vielähän tässä on pääsiäistä jäljellä että testiin vaan ja herkuttelemaan ;) ♥

      Poista
  6. Näyttää niin söpöiltä ja herkullisilta! Mie kyllä niin tykkään sinun kuvista, aina niin kauniita ja raikkaita! <3

    VastaaPoista
  7. Vitsit näyttää herkullisilta. ♥ Ja oot kuvannu leipomukset tosi kauniisti, nuita tekiski nyt mieli. Nam ♥

    VastaaPoista
  8. Nam, näyttääpä herkullisilta! Pitäisiköhän itsekin joku päivä innostua leipomaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo leipominen on kyllä kivaa! Ja varsinkin se paras osuus eli syöminen :D <3

      Poista