15.5.2016

VEGAANISET SUKLAAKUPPIKAKUT

Leivoin viikonloppuna kummityttöni 7-vuotissynttärijuhlille suklaisia kuppikakkuja. Kuppikakut ovat yksi suosikkileivonnaisistani, koska niiden tekemiseen saa käyttää luovuutta ja lopputulos on aina erilainen. Pienen prinsessan syntymäpäiville halusin tietysti tehdä teemaan sopivia kakkusia suklaakuorrutuksen ja vaaleanpunaisten ruusujen kera. Kuppikakut katosivat tarjottimelta nopeasti ja näyttivät maistuvan niin lapsille kuin aikuisillekin :)


Suklaakuppikakut (vegaaninen)
12 kpl

6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 dl rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
3,5 dl kauramaitoa
80 g maidotonta tummaasuklaata

Kuorrutus

100 g margariinia (esim. tummansininen Keiju)
1 dl kaakaojauhetta
6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 3-4 rkl kauramaitoa
Vegaanista sokerimassaa koristeluun (esim. Dr Oetker)

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon rypsiöljy, kauramaito ja omenaviinietikka. Sekoita varovasti, ettei taikinaan synny sitkoa. Rouhi suklaa ja nostele se taikinan joukkoon. Annostele taikina muffinssivuokiin siten, että 2/3 vuuasta peittyy. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Taikinasta tulee vuokien koosta riippuen 12 isoa kuppikakkua tai 20 pienempää. 

Valmista kuorrutus sekoittamalla margariini ja kuivat aineet tasaiseksi sähkövatkaimella. Notkista kuorrutetta kauramaidolla, jotta siitä tulee pursotettavaa. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Tee sokerimassasta haluamiasi koristeita (esim. ruusuja tai muita kukkia) ja painele ne varovasti kuppikakkujen päälle. 


M

2 kommenttia:

  1. Oooooh! KYLLÄ! Mä olen kaivannut kuppikakkuja niiiiin paljon vegaaniksi siirtymisen jälkeen, tätä on pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas taisin hurahtaa kuppikakkuihin kunnolla vasta kun aloin vegaaniks! :D Nää on hyvii <3

      Poista