28.11.2016

DIY: JOULUKALENTERI


Tein tänä vuonna poikaystävälle yllätykseksi oman joulukalenterin. Rakastan sekä joulua että askartelua, joten kalenterin väsääminen oli mukavaa puuhaa. Tekemiseen meni kyllä aikaa, sillä paketteja joutuikin askartelemaan yllättävän monta! Lopputuloksesta tuli näyttävä ja saatiin keittiöönkin oma joulukoriste. Nyt voi myös helposti seurata miten joulu lähestyy pakettien hävitessä yksi kerrallaan


Tarvitset:

Lahjapaperia
Pieniä pyykkipoikia (Tiger)
Pyöreitä etikettitarroja (Tiger)
Numerotarroja (Sinelli) tai musta tussi 
Juuttinarua (Tiger)
Teippiä
Sakset
Kiinnittämiseen pieniä nauloja tai nastoja


1. Leikkaa lahjapaperista 24 samankokoista arkkia. Itse leikkasin 17 x 22 cm kokoisia, mutta voit tehdä pusseista mielesi mukaan myös isompia / pienempiä.
2. Taita arkki keskeltä ja kiinnitä reunat teipillä yhteen. Tee alareunaan siisti taitos ja kiinnitä se myös teipillä.
3. Käännä pussi ja liimaa keskelle ruskea etikettitarra ja sen päälle luukun numero. Voit kirjoittaa sen myös käsin mustalla tussilla.
4. Täytä pussit yllätyksillä ja sulje yläreunasta samalla tavoin kuin alareunasta.
5. Kiinnitä juuttinarua seinälle esimerkiksi pienillä nauloilla tai nastoilla ja ripusta paketit narulle roikkumaan pyykkipojilla.


Kalenterista saa helposti oman tyylisen käyttämällä eri värisiä lahjapapereita tai esimerkiksi pieniä paperipusseja. Askartelukaupoissa myydään myös valmiita adventtikalentereihin tarkoitettuja numerotarroja, joilla saa myös vähän erilaista ilmettä paketteihin. Nyt sitten vaan jännittämään mitä toinen osapuoli tykkää luukkujen sisällöstä.. :)

M

9 kommenttia:

 1. Todella tyylikäs ratkaisu! Itelläkin oli pitkään mielessä tollasten tekemiset itselle ja puolisolle, mutta hyväksyin oman rajallisuuden enkä olis millään keksinyt 24 hauskaa ja hyödyllistä pikkulahjaa, joten suklaakalentereilla mennään :D

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköinen! Mistä ostit tuota mustavalkoista lahjapaperia?:-)

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihana idea! :')

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Onpa kivan näköinen kalenteri ja sopii kyllä teidän sisustukseen hyvin :) Mää tein kanssa viime vuonna (ja ajattelin tehdä tänäkin vuonna) miehelle joulukalenterin, mutta en ripustanut niitä seinälle vaan sujautin aina seuraavan päivän luukun vaikkapa työsalkkuun tai takin taskuun, että luukku löytyi aina yllätyksenä jostain päivän mittaan :)

  VastaaPoista
 5. Amazing idea *-*
  Great blog! I'm following you! Follow back? ***
  http://omundodajesse.blogspot.pt

  VastaaPoista
 6. vauuu ihana!! <3 Sopii ihanasti semmoisiinkin koteihin, joissa ei niin hirveän överijouluisen näköisistä jutuista tykätä! :) Sulla on kyllä aivan ihana blogi, ja valitsinkin sun blogin 3 parhaan joukkoon blogiesittelyssäni :3 <3

  VastaaPoista
 7. Niin ihana idea ja kauniisti toteutettu! :) Tällänen pitää joku vuosi ehdottomasti väsätä, viimeistään sitten, kun lapsia tulee :)

  VastaaPoista
 8. Oikeesti mua aina harmitti lapsena kun mä en ikinä saanu tämmöstä! Nää on vaa nii kivoja :-D

  VastaaPoista
 9. Minna käyppä kurkkaa blogiani :) https://tzenni.blogspot.fi/2016/12/linkkaa-blogisi-postauksen-top-3-blogit.html

  VastaaPoista