30.5.2016

KESÄKAKKU MANSIKASTA JA RAPARPERISTA

Leivoin nimppareiden kunniaksi kesäisen kakun, jossa yhdistyvät kirpeä raparperi ja makea mansikka. Kakusta tulee mukavan kostea ja täytekakkumainen. Raparperisesonki on parhaimmillaan ja pian saa myös kotimaisia mansikoita, joten tämä kakku sopii loistavasti kesään. Inspiraatiota reseptiin löysin Kamomillan konditorian raparperikakun ohjeesta. Tämä oli ensimmäinen tekemäni vegaaninen täytekakku ja se onnistui kyllä yli odotusten. Täytteitä voi myös helposti muunnella ja tehdä mieleisensä variaation. Seuraavaksi taidan koittaa tuonne väliin raparperin sijasta Nutellan tapaista pähkinäsuklaalevitettä, sillä sekin toimii erinomaisesti mansikoiden ja kermavaahdon kanssa, nams!


Pohja:
3 dl kauramaitoa
0,75 dl öljyä
2 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Raparperitäyte:
400 g raparperia
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vettä

Lisäksi:
1 prk soijavispiä
500g mansikoita

1. Sekoita kauramaito, öljy, sokerit ja suola kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne nesteen joukkoon nopeasti sekoittaen. Vältä liikaa sekoittamista, jotta taikinan koostumus pysyy hyvänä.

2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla siten, että alueen kooksi tulee noin 35 x 25 cm. Tässä auttaa, kun taittaa leivinpaperin toiselta puolelta "reunaksi". Paista kakkupohjaa 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on saanut väriä.

3. Valmista raparperitäyte lisäämällä kaikki ainekset kattilaan ja keittämällä seosta noin 5-10 minuuttia. Täyte on valmista, kun raparperi on pehmeää ja koostumus on hillomainen. Vaahdota soijavispi ja leikkaa mansikat siivuiksi ja jätä odottamaan täyttämistä.

4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja keskeltä kahdeksi yhtä suureksi suorakulmioksi ja irrota varovasti leivinpaperista. Aseta toinen pohjista alustalle/lautaselle ja lisää sen päälle kerros raparperihilloa ja kerros mansikkasiivuja. Pursota niiden päälle vielä kerros soijakermaa ja aseta täytteiden päälle toinen kakkupohja. Lisää taas raparperihilloa ja pursota sen päälle soijakerma. Koristele kakku vielä mansikkasiivuilla ja tuoreilla kukilla.


M

10 kommenttia:

  1. Oi miten kaunis kakku! Pitää pistää kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Ootpas sä taitava leipuri! Toi kakku on niin kaunis :) Mulla mun leipomuksissa yleensä onnistuu maku ihan jees, mutta ulkonäkö onkin jo ihan toinen asia sitten... :'D

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, tuo onnistui kyllä yllättävän hyvin :) No mutta makuhan on se pääasia! :D

      Poista
  3. Ei vitsi, en kestä kun joka puolella vilisee toinen toistaan herkullisempia ohjeita tällaisista kesäkakuista!! <3 Tuo näyttää kyllä superhyvälle, nam! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kesä kyllä inspiroi leipomaan tällaisia raikkaita herkkukakkuja <3 Pitäisi itsekin taas leipoa uusi :D

      Poista
  4. No huhhh mikä kakku ja sit jos tuonne laittasi sen raparperin sijaan nutellaa niin voin vaa kuvitella kui herkullista tuo olisi. Ihan kuolaa alkaa valumaan. Nam! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mun on kyllä pakko testata sekin versio kun jäi niin pahasti kummittelemaan! :D <3

      Poista
  5. Tää oli niin hyvää!!! Ja helppo!! Kiitos! :)

    VastaaPoista