25.4.2013

Besakih Temple

Tehtiin tänään yliopiston kanssa päiväreissu Besakih-temppeliin. Kahden tunnin bussimatkan jälkeen saavuttiin ihanan aurinkoiselle temppelialueelle Mount Agung-vuoren läheisyyteen. Besakih on Balin suurin ja tärkein hindutemppeli ja se on todennäköisesti rakennettu jo 700 vuotta sitten. Besakih on pyhä paikka, joten meidän piti pukeutua perinteisiin balilaisiin asuihin. Oli hienoo ja mielenkiintosta päästä näkemään miten tärkeä asia hindulaisuus paikallisille ihmisille onkaan ja mitä kaikkea siihen kuuluu.


Päästiin itsekin rukoilemaan ja uhraamaan lahjoja jumalille. Istuttiin maassa hiljaa paikallaan, juotiin kolme kertaa pyhää vettä, jonka jälkeen sitä vielä pirskoteltiin meidän päälle ja lopuksi laitettiin vielä riisinjyviä otsaan ja rintaan uskon merkiksi. Aika jänskä kokemus :)


Retken päätteeks päästiin vielä ihanalle buffet-päivälliselle syömään masut täyteen. Mun lautaselle pääty muun muassa nasi gorengia, mietä, tofua, soijaa ja friteerattuja kasviksia. Jälkkäriks oli mustaa riisivanukasta, friteerattuja banskuja ja hedelmiä, oli muuten hyvää!


Illalla pääsin vielä paikallisten perustaman uuden surffikoulun avajaisiin ja näin siellä mm. balilaista tanssia ja laulua (ja sain taas ahtaa vatsan täyteen ruokaa...), mikä ihana kulttuurintäyteinen päivä! :)

M

7 kommenttia: