19.4.2013

Mitä mulle kuuluu

Viime päivinä oon ottanu paljon aurinkoa, käyny ahkerasti koulussa, shoppaillu jo vähän tuliaisia, viettäny aikaa kavereiden kanssa ja stressannu sitä kuinka nopeesti aika meneekään. Viiden viikon päästä oon jo Suomessa. Siis mitä. Ahdistaa jo pelkkä ajatuskin.. Tietysti on ihanaa nähdä kaikki tärkeät ihmiset ja hauvelit mutta silti pala mun sydämestä jää tänne. Täällä on jotenkin vaan niin huoletonta ja rentoa, että on aika iso muutos palata taas kaikkien arkirutiineiden pariin. Oon varma että kulttuurishokki Suomeen saapuessa on ainakin kymmenen kertaa suurempi kun Balille tullessa. No mutta nyt täytyy sitten vaan ottaa kaikki ilo irti loppuajasta :)

Sain lainaan Kerobokanin vankilasta kertovan kirjan, jota oon ahminu ihan hullun lailla :D Kyseinen vankila sijaitsee alle 10 min ajomatkan päässä meiltä ja ajan sen ohi joka kerta salille mennessä. On siis aika mielenkiintosta lukea ihan järkyttäviä juttuja mitä täällä on oikeasti tapahtunut ja minkälaista on esim. kuolemaan tuomitun länsimaalaisen elämä balilaisen vankilan muurien sisäpuolella. Niin hurjia juttuja että en ikinä ois voinu kuvitellakaan, kantsii lukee jos kiinnostaa shokeeraavat tositarinat.


Seurasin aurinkoa ottaesssa meidän kattoterassilta vähän paikallisten roskakuskien touhua. Sinne ne vaan kippas kuormansa keskelle kaupunkia meidän "takapihalle" ja kun roskapussit ei ihan sulavasti vierineetkään pois kyydistä niin tyyppi kiipesi ite lavalle paljain käsin roskia heittelemään...


Meillä oli eilen koulussa workshop, jonka aiheena oli balilainen traditional healing. Kuultiin kaikkia jänniä juttuja ja päästiin näkemään ja tuntemaan energiaa. Parantajat valitsi viisi vapaaehtoista ja mä pääsin analysoitavaks :D Siinä se hyvän aikaa pyöri mun ympärillä jonkun kristallin kanssa ja mun piti vaan rentona istuskella ja hengitellä. Ihan jännää, mutta aika vaikea on kuitenkin länsimaalaiseen lääketieteeseen tottuneena ja kasvaneena uskoa noita asioita.. Silmiä avartava kokemus joka tapauksessa :)


Tänään kävin Double6 beachillä kattomassa auringonlaskua, just me and my camera. Istuskelin hiekalla ja nautistekin ihanista taivaan väreistä. Pimeän tullen näin vielä kivat ilotulituksetkin :)


Nyt nukkumaan ja huomenna pitää sitten keksiä jotain kivaa koska on lauantai. Öitä ja moiks!

M

4 kommenttia:

 1. Meillä on sinua ikävä. Tosi ihana tuo iltakuva hämärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin teitä :) Joo, oli aika nätti auringonlasku :)

   Poista
 2. Heippa,
  Balilla kun ollut niitä metanolitapauksia baareissa, niin mikä on sun käsitys asiasta eli uskaltaako drinkkejä tilata ihan huoletta vai onko syytä juoda vain pullotettuja juomia? Lisäksi haluaisin tietää missä on Kutan parhaat shoppailumahdollisuudet vaatteille, kengille, asusteille yms.? Onko laatu ok ja hinnat halpoja? Onko länsimaisissa ketjuissa halvempaa/samanhintaista/kalliimpaa kuin länsimaissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa niistä metanolitapauksista on oikeasti tapahtunu Gilin saarilla, eli ei varsinaisesti siis Balilla, vaikka lehdet niin kirjoitteleekin. Kannattaa tietysti olla varovainen, mutta suosituista paikoista uskaltaa kyllä drinkkejä tilata aivan hyvin :)

   Kutalla on iso Beach walk ostari, josta löytyy kaikki länsimaalaiset ketjut (mango, new look, pull&bear, stradivarius, la senza, topshop..), mutta hinnat on paljon kalliimpia kuin länsimaissa. Joskus hintalappuihin on jääny hinta euroissa ja se on aina paljon edullisempi kun rupioissa.. Sitten Kutalta löytyy näitä surffimerkkejä kuten Ripcurl, Quiksilver, Roxy yms ja joitain tosi kivoja aussi vaatemerkkejä, mutta hinnat on taas aika kalliita. Katukojuista voi tehdä kivoja löytöjä, mutta sillon joutuu tinkimään, mikä ei aina ole ihan helppoo :D Laatu ei välttämättä oo mikään paras, mutta ihan ok mun ostokset on ainaki tähän asti kestäny. Yleensä "oikea" hinta on noin kolmasosa ekasta hinnasta, eli jos myyjä yrittää ensin kaupata 150 000rp niin yleensä sen saa tingittyä 50 000rp tai alemmaskin. Pitää vaan jaksaa väittää niin lopulta saa kyllä haluamansa :D

   Indonesiassa valmistetaan paljon isojen ketjujen vaatteita, joten kannattaa käydä kattomassa outlet tehtaanmyymälöitä, jos haluaa tehdä löytöjä superhalvalla :) Yks iso tehtaanmyymälä on Bali Brasco Sunset roadilla, ihan 10min ajomatkan päässä Kutalta. Denpasarista löytyy kans esim. Millenia factory outlet :)

   Poista