28.4.2013

Road trip to Amed

Hypättiin Iinan kanssa perjantaina aikasin aamulla skoottereiden selkään ja lähdettiin huristelemaan kohti itä-rannikon Amedia. Meidän reitti kulki rannikolla lähellä merta ja toisella puolella taas näkyi vuoria, joten ajaminen oli ihanien maisemien vuoksi todella mieluisaa. Aina vähän väliä pysähdyttiin ihailemaan ja kuvailemaan kauniita maisemia. Tuli välillä melkein itku kun oli niin nättiä! :D


Idässä biitseillä on tulivuorten takia mustaa hiekkaa, ihan erinäköstä kun mihin on muualla Balilla tottunu :)


Löydettiin matkan varrelta jostain pikkukylästä söpö ravintola, joka tarjosi luomuruokaa merinäköalalla :) 


Amediin saavuttiin noin viiden tunnin ajamisen jälkeen, kun pysähdyttiin niin useasti matkan varrella. Mentiin heti uimaan, koska oli KUUMA!! Aurinko paistoi ihan koko ajan eikä mennyt reissun aikana pilveen kertaakaan. Saatiin siis hyvin myös väriä pintaan ;) Amedissa vesi oli ihanan kirkasta ja puhdasta ja rannoilla oli hiekan sijasta pieniä kiviä. Oli ihanaa vaan lillua viilentävässä vedessä ja katsella upeita vuoristomaisemia.


Pulikoinnin jälkeen maistui rantawarungissa pisang goreng suklaakastikkeella :)


Kotiin päin suunnatessa valittiin vähän eri reitti kun tullessa ja ajettiin vuorten läpi Amlapuran pikkukaupunkiin, josta sitten jatkettiin loppumatka jo tuttua reittiä. Vuoristotien varrella nähtiin upeita riisipeltoja ja pysähdeltiin taas ahkerasti räpsimään kuvia. Ei paljoa pelottanu parkkeerata skootteria rotkon reunalle ja jatkaa siitä matkaa mäkilähdöllä ;D Hienot maisemat oli kuitenkin pakko ikuistaa!


Matkamittarin mukaan ajettiin yhteensä 230km, joten kotiin päästyä oli kyllä vähän pakarat puuduksissa :D Aikaa tien päällä meni 11 tuntia ja ehdittiin takaisin melkein ennen pimeää. Reissusta jäi todella kiva fiilis ja oli huippua nähdä erilaista Balia. Nyt vaan sit innolla odottamaan ens viikon kolmen päivän road trippiä tulivuorille ja pohjois-rannikolle, tulee varmasti huippu reissu siitäkin!

M

4 kommenttia:

 1. MINNA!! :D Mulla menee oikeesti hermot näitä sun postauksia lukiessa :D Tuolla on liian ihanan näköstä ja sää oot aivan liian ruskea!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei kai nyt sentään :D eiköhän tää mun bruna nopeesti katoo ku tuun takas suomeen ;D

   Poista
 2. ei juma... noi maisemat on jotain niin ihanaa ja noi ruuat??! mulla melkeen valuu kuola täällä XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuolla oli ihanaa!! Varmaa hienoimpia maisemia mitä oon ikinä nähny :)

   Poista