2.1.2013

Love this city!

Kuala Lumpur on ihana! Näin neljän päivän jälkeen voin kyllä sanoo olevani aika rakastunu tähän kaupunkiin. Harmi kun huomenna täytyy jo lähtee vaikka vielä olis niin paljon nähtävää. Mulla on kyllä vähän sellanen fiilis että palaan tänne vielä joskus :) Käytiin eilen pienellä retkellä Batu Caveseilla, jonne mentiin paikallisella junalla. Lippu kustanti huimat 0,25e ja junalla oli tosi helppoa mennä. Batu caves on sellanen hindujen pyhä paikka, joka muodostuu erilaisista luolista. Lähdettiin innokkaana ottaan selvää miltä siellä näyttää :)


Paikka oli täynnä erilaisia tosi isoja taitavasti koristeltuja, uskonnollisia patsaita. Siellä oli myös temppeli, johon hindut meni ilman kenkiä vierailemaan.


Oltiin jo vähän totuttu tähän "Can I take a picture with you???"- kysymykseen, mutta tuolla Batu Caveseilla meitä piiritettiin vielä kahta kauheemmin. Koko ajan oli joku kimpussa eikä pelkästään limaset miehet vaan myöskin naiset ja lapset. On se varmaan sit vaan niin erikoista nähdä vaalea ihminen :D Mutta yks parhaimmista asioista täällä on kyllä ihmiset. Ne on siis koko ajan ilosia! En tajua miten se on ees mahdollista että saat jokaiselta ohikulkijalta kunnon hymyn väläytyksen ja joka toinen tervehtii tai toivottaa hyvää uutta vuotta (mulle on nyt toivotettu hyvää uutta vuotta koko loppu elämäks ja ainakin pariks seuraavakskin). Suomalaiset sais ottaa kyllä vähän mallia aasialaisten positiivisuudesta :)


Luolille menee tosi jyrkät ja pitkät portaat, joissa oli aikamoinen kiipeäminen. Vähän alko hapottaa parin sadannen kohdalla ;)Luolat oli hienoja ja sinne tuli luonnonvaloakin. Jossain toisessa luolassa olis ollu jotain vertaimeviä lepakoita ja hämähäkkejä mutta skipattiin se ihan suosiolla :D Kukko kuitenkin nähtiin ja se kiekui siihen malliin ettei ollu epäilystäkään kenen luolasta oli kyse.


Luolien lähettyvillä asusteli myös apinoita. Ne oli tosi kesyjä eikä kyllä pelänny ihmisiä, ne kerjäs ruokaa ja jos ei saanu niin koitti varastaa vaikka taskuista :D


Batu Cavesien jälkeen lähdettiin junalla takasin kohti keskustaa ja mentiin tutkimaan Chinatownia. Oltiin tosi nälkäsiä ja löydettiinkin kivannäkönen kiinalainen ravintola. Annokset oli tosi herkulliset, mutta vieläkin se vatsatauti kummitteli ja sain vaan muutaman haarukallisen alas.. Hintaa aterialla ei onneks ollu kun muutama euro :) Käveltiin Chinatownin kaduilla ja nähtiin taas vähän erilaisia paikkoja, on tää vaan iso kaupunki!


Illalla mentiin vielä Anniinan kanssa kiertelemään meiän hoodeja ja voin kertoo että vähän tuntu kyllä jaloissa kun oli koko päivän menossa.. Tuntuu että ulkomailla aina kävelee varmaan kymmeniä kilometrejä ihan huomaamatta :D

Nyt nukkumaan, aamulla herätys klo 5:30 eli muutaman tunnin päästä ja sitten taksilla kohti lentokenttää ja Balia! Oon tosi innoissani mutta samalla vähän haikee fiilis jättää tää suurkaupungin vilinä. Jos kentällä on wifi niin postailen huomenna tän päivän ostosreissusta, mutta viimestään sit Balin paratiisista :)

M

6 kommenttia:

 1. haha.. helmiä noi paikalliset :D mutta ymmärrän kyllä tuon kuvaamisen kun ootte molemmat noin vaaleita ja pitkiä verrattuna paikallisiin :) huippua reissua teille! innolla odotan seuraavaa postausta, oma matkakuume vaa nousee :D T. M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin :D Niinpä, kai me aika hyvin erotutaan joukosta.. :D Kiitos tosi paljon ja kiva kuulla, koitan tänään saada vielä postauksen aikaseks! :)

   Poista
 2. Suloisia noi apinat!!♥ Ja ihana sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli ihan sellasia pikkuvauva-apinoitakin! ♥ ne vaan pelkäs vähän kameraa nii en saanu kuvaa.. Kiitos :))

   Poista
 3. Oi vitsi nainen oot upee!! Ihmekkää ku kaikki ottaa kuvia entistä enemmä :D Muuten tiiän tuon fiiliksen! Oltiin Pekingissä kaks kesää sitten ja kaikki tuli ihan kokoajan ottamaan kuvia :D Jotenki niin hassua...

  Ihanan näkönen tuo paikka missä kävitte!! Varmasti ihana reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos!! :) Joo eikö ookin ihan ihmeellistä :D tuntee ittensä vähän staraks hahahah :D Oli kyllä ihana käydä tuolla, tosi upee paikka!

   Poista