14.1.2013

Things are going well

Elämä täällä Balilla alkaa jo aika hyvin sujumaan, kun ollaan saatu kaikki käytännön asiat kuntoon. Yks tärkeimmistä on ollu skootterin vuokraaminen, ilman sitä täällä ei pääse liikkuun mihinkään. Se on tosi jännä että täällä liikkuu kaikki skootterilla, kukaan ei ikinä kävele paikasta a paikkaan b. Tuli tässä yks päivä aika spesiaali olo kun kävelin yksin pimeellä pari kilsaa Carrefouriin peittoa ostamaan niin poliisi tuli kädestä pitäen saattaamaan mut ison, autoja vilisevän tien yli! Sit se vielä heitti siinä jotain läpyskää ja naureskeli mulle että miks ihmeessä liikun kävellen :D Ei kyllä tosiaan tullu koko matkan aikana ketään muuta kävellen vastaan..

Se on välillä vähän pelottavaakin katsoo kun nelihenkinen perhe matkustaa samalla skoballa. Yleensä kyydissä on just niinku äiti, isä, pieni lapsi ja vauva, joista ehkä toisella aikuisella saattaa olla kypärä. Ostin itelleni laadukkaan merkkisen ja kestävän kypärän, eikä sillä edes ollut hintaa kun joku 20 egee. Skootterin kuukausivuokra on 40e, sisältää vakuutukset sun muut ja bensa on 4500rp/litra eli jotain alle 0,40e. Ei tuu kyllä kovin kalliiks ajella ja skootterissa on kuitenkin oma vapaus että voi lähtee käymään jossain sillon kun huvittaa. Oon nyt parina päivänä ajanu jo liikenteessä ja aika hurjalta se vieläkin tuntuu, ei oikeen tiiä ketä pitäs väistää ja kun liikennekin on vielä vasemmanpuoleinen... Mutta aika hyvin mun mielestä autot väistää ja antaa tilaa, varsinkin meille vähän vaaleammille yksilöille ;) En sitten äiti ajanu ilman kypärää, kuvasta vaan tuli hieman nätimpi ilman sitä moliskoa päässä :)


Toinen juttu on pyykinpesu. Meillä ei oo täällä villalla mitään pesukoneita, vaan kaikki pyykit pestään pesulassa. Niistä kerätään vaan sellanen pyykkipussi ja päälle kirjotetaan nimi ja kuinka monta on mitäkin vaatetta. Meillä käy täällä villalla sellainen mies hakemassa pyykkipussit ja yleensä jo seuraavana päivänä se tuo takaisin ihanan, tuoksuvan, muoviin käärityn pinon puhtaita, silitettyjä vaatteita. Tuntuu kun sais paketillisen uusia vaatteita, niin puhtaita, sileitä ja pehmoisia niistä pesulakäynnin jälkeen tulee. Repeilin kun mun kaikki pikkaritkin oli viikattu pieniin söpöihin pinoihin hihi :D Reilun kahdenkymmenen vaatekappaleen pesu kustanti kotiin toimitettuna 1,60e, aika halpaa vai mitä!


Yks ilta sattui hauska episodi. Oltiin aikasemmin illalla nähty ROTTA, joka yritti tulla yläkerran portaita pitkin alakertaan, mutta se aina säikähti kun me nähtiin se ja juoksi takas piiloonsa ylös. No me kaikki sitten alettiin myöhemmin katsomaan pimeässä leffaa että maattiin lattialla säkkituoleissa ja osa sohvilla. Ihan arvaamatta kesken leffan Henna kiljaisi jotain että "nyt se on tossa!!!!" eikä menny ees puolta sekuntia kun joka ikinen meistä oli kiivenny johonkin korkeelle tuolille tai sohvalle. En käsitä miten Topi kerkes tonne keittiön baaritiskille?? :D Kun tajuttiin tilanne niin revettiin vaan ihan jäätävään nauruun ja katottiin toisiamme että mitähän helvettiä just tapahtu!!! Miten voi yhdeksän aikuista ihmistä pelätä yhtä rottaa noin paljon? :D Tää on yks niistä hetkistä jonka tuun muistaan aina, koko tapahtuma oli vaan niin absurdi että sitä on vaikee kuvailla tai kenenkään muun ymmärtää. Huhhuh alkaa taas hymyilyttään :D


Oon tehny joitakin pieniä ostoksia katukojuista, mutta kunnolla shoppailemaan ei olla vielä ehditty. Tinkimisen taito on täällä erityisen tärkee ellei halua maksaa triplahintaa! Oon kehittyny jo aika loistavaks tinkijäks, yleensä aina saa haluamansa jutun tosi halvalla jos vaan jaksaa tingata. Muutamat söpöt härpäkkeet on lähteny mukaan alle eurolla, mulla on varmaan kädet täynnä noita ranteesta olkapäähän kun tuun takas haha ;D


Pari kivaa hapsutoppia sain 3e/kpl vaikka lähtöhinta oli toistakymmentä euroo... Jos hinta on edelleen liian korkea, niin hyväks todettu keino on vaan lähtee pois sen myyjän luota niin se juoksee satavarmasti sun perään ja saat ostokses tosi halvalla!


Täällä myydään myös edullisia meikkejä tavarataloissa/isoissa marketeissa. Pinkki Maybellinen puna maksoi normihinnalla vaan jotain 2e. Otin testiin myös jonkun kivantuoksuisen body mistin, jolla saa vähän raikastettua itteensä täällä kuumuudessa :) 


Hui ulkona on tällä hetkellä taas kauhee ukonilma, taidan mennä tonne keittiöön iltapalalle muitten kaa kun alko vähän pelottaan :D Kivaa viikonalkua kaikille!

M

10 kommenttia:

 1. Kuullostaa niin kivalta!! mäki haluuuun :)

  VastaaPoista
 2. Mistä pystyn tekemään banneritilauksen?

  t: Kalle Havumäki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selitätkö vähän tarkemmin? :)

   Poista
  2. Samaan tapaan kuin lempibloggaajallani nyyssölän mikalla.

   t: Kalle

   Poista
 3. Ihanat topit!! Varmaan kyllä hulluna apua tuosta skootterista :) Oispa ihanaa ajella jossain lämpimässä skootterilla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo siitä on tosi paljon apua ja just kiva ajella sillon kun on rauhallista :)

   Poista