25.1.2013

Road trip to Ubud

Otettiin tänään heti aamusta suunnaksi pohjoinen ja ajeltiin skoottereilla Ubudiin. Ilma näytti aamulla tosi sateiselta, mut onneks se siitä sitten kirkastu ja aurinkokin paisto suurimman osan päivää. Lähdettiin Iinan, Hennan ja Anniinan kanssa innokkaana ajelemaan mun raapustamat loistavat ajo-ohjeet taskussa ;)


Pysähdyttiin matkalla muutaman kerran varmistamaan että oltiin oikealla tiellä. Juomistakin piti hakee kun aurinko porotti niin kuumasti. Puolessa välissä matkaa kuvioihin ilmesty joku paikallinen äijä, joka lupas ajaa meidän edellä Ubudiin asti kun oli itekin menossa samaan suuntaan. Vähän epäilytti mihin sitä lähdettiin seuraamaan, mutta aika vaikee sinne olis ollu ite loppu matka osata. Balilta puuttuu monta asiaa, joista yks on tienviitat...


Pari tuntia saatiin 40km matkaan kulumaan ja päästiinkin perille meidän ekaan päämäärään eli Monkey forestiin! Paikka oli ihan ku joku satumetsä, kantsii mennä tsekkaan jos tuutte balille :)


Apinat ei kyllä ollu kovinkaan satumaisia. Oikeestaan ne oli hulluja! Pelkäsin niitä ihan tosissaan ja niitä oli ainakin tuhansia :D Ihmiset osti niille banskuja ja ne hyökkäs heti niiden kimppuun... Ne osaa avata taskuja ja laukkujakin, kauheita riiviöitä.


Attekin sai pari uutta kaverii :)


Aika raju hippi :'D


Apinoiden tsiigailun jälkee tuli nälkä ja lähdettiin ettiin ruokapaikkaa. Löydettiin kiva ja halpa warunki aika läheltä apinametsää, mun kokis ja vege nasi goreng makso vaan euron verran! Huomaa että kun menee alueelle missä asuu oikeestaan pelkkiä paikallisia niin hinnatkin tippuu ihan hulluna.


Ruokailun jälkeen seuraava kohde oli Goa Gajah, elefanttiluolat (en kyllä vieläkää tajuu mihin ne elefantit liitty, siellä näkyny yhtäkää missää muodossa.. :D). Paikka oli jotenkin pyhä ja siellä oli temppeleitä joten saatiin sarongit lainaan, se sisälty 6000rp (0,50e) pääsymaksun hintaan.


Paikka oli ihanan vihreä ja kaunis! Luonnon lisäks siellä ei kyllä ihan kauheesti ollu nähtävää. Paitsi ehkä maailman ihanin balilainen hampaaton pappa :D En aluks oikeen tienny mitä siitä aattelin kun se tarttu mun käteen, johdatti mut joittenkin kivien taakse vesiputousten keskelle kavereiden näkymättömiin samalla raivaten mulle tietä vedessä jollain luudalla. Sitten se otti mun kameran, osoitti sormella ja tokaisi että "you here" ja alkoi napsia kuvia. Sitten se taas otti kädestä (se myös kantoi mun kenkiä haha) ja toisti jo edellä mainitut asiat vielä neljä kertaa. Ei auttanut muu kun totella :)


Päästiin käymään myös ihan oikeessa sademetsässä. Oli aika jännää, siellä mutkitteli vaan ihan kapeita polkuja kaiken kasvillisuuden seassa. Monsuunisadekin tietty yllätti kun sademetsässä kerran oltii, tuli kyllä ihan tarpeeseen se suihku :) 


Selvittiin hengissä viidakon ihmeistä ja jatkettiin matkaa viimeiselle etapille. Topilta puhkes rengas ja sen korjaus alotettiin varsin balilaiseen tapaan; sytyttämällä rööki! Onneks sain ajan kulumaan juomalla jääkylmää spritee ja ottamalla skootteriteinipeilikuvia... :D


Viimeisenä mentiin isolle vesiputoukselle jonka nimeä en nyt kyllä muista, mutta aika iso ja nätti se oli. Harmi vaan kun tähän aikaan vuodesta sen vesi on ruskeeta ja sameaa niin ei viittitty mennä uimaan. 


Mäkin aina teen porrastreenii tollanen kori päässä...


Löydettiin putouksilta kivoja balilaisii poikii. Ne kaikki halus vielä kuvan kahdestaan mun kaa, tuli taas vähän fame olo hahah ;) Sit ne meni heti postaan mun naaman faboon. Eivaa, toivottavasti ei vaikka ne kyllä kännyköitään räpelsikin seuraavat kymmenen minuuttia!!! :D


Vielä loppukevennyksenä viidakkovarpaat. Kivat rusketusrajat vai mitä? :D


Koko reissu oli ihan mahtava ja tuntuu että posket on ihan kipeenä kaikesta hymyilystä ja nauramisesta! Jee oon taas yhtä ihanaa kokemusta rikkaampi :)

M

4 kommenttia:

  1. ei vitsi näitä sun juttuja on ihana lueskella <3 ja voi miten söpöjä balimiehiä (poikia) ;)

    VastaaPoista
  2. Hauskat kuvat! ja kivat maisemat siellä

    VastaaPoista